Trouwen tijdens je zwangerschap

Trouwen is natuurlijk bijzonder, voor iedereen. En trouwen tijdens je zwangerschap is misschien nog wel extra bijzonder. Een groeiende buik maakt die dag nog net een tikkeltje specialer, en geeft de dag nog meer liefde. Je moet dan natuurlijk wel met een aantal zaken...

Berend Botje: Het mysterie van het ei

Vanaf 19 januari 2022 is de avontuurlijke film Berend Botje thuis te bewonderen op DVD of via Video on Demand. Deze familiefilm wil je echt zien, want de avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend Botje weet...

Vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het?

Erythema infectiosum, ofwel de vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het? Het gaat hier om een besmettelijke vlekjesziekte, die vooral bij kinderen voorkomt. Het kind krijgt over het hele lichaam rode vlekjes en vaak voelen ze zich ook niet zo lekker. Veel kinderen...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Wat is hoogsensitiviteit en wat betekent het voor mijn kind?

Hoogsensitiviteit is tegenwoordig geen onbekende term meer. De meeste mensen weten wel ongeveer wat het betekent, steeds meer volwassenen herkennen zich erin en herkennen het soms ook bij hun kinderen. In de jaren '90 introduceerde Elaine Aron, klinisch...

De tafel gezellig gedekt met vrolijke kleuren, het huis geurt naar versgebakken brood en verse koffie… Het is bijna Pasen, en de meeste mensen vieren dat op Eerste Paasdag met een uitgebreid ontbijt of brunch met het hele gezin. Vroeger maakte mijn moeder er altijd veel werk van: een gezellig gedekte eettafel in de keuken, uitgebreid ontbijt en uiteraard werden er ook eieren verstopt. Je kunt het zo uitgebreid maken als je wil! Een aantal tips hoe je een gezellig Paasontbijt maakt:

Eten & drinken bij het paasontbijt

Het fijne van een paasontbijt vind ik dat je eens helemaal mag uitpakken. Alles serveren wat je lekker vindt op het mooiste servies dat je hebt. Voor mij horen er in ieder geval zelfgebakken croissants bij en een gekookt eitje. En ik vind dat er bij een paasontbijt iets zoets hoort, dus bak ik zoete paasbroodjes in de vorm van een haasje of een haantje. Of probeer ik zelf een paasstol te maken.

Je kunt een paasontbijt zo uitgebreid maken als je wil, maar hou het vooral dicht bij jezelf. Voor mij geldt dat ik niet echt een keukenprinses ben, dus gemak staat voorop. Dat gemak wordt mede mogelijk gemaakt door de juiste apparatuur in de keuken, zoals bijvoorbeeld een KitchenAid voor het kneden van deeg. En terwijl deze zijn werk doet en de koffie staat te pruttelen, kan ik onder tussen de tafel dekken en versieren. En wie weet kan jij dat binnenkort ook! In samenwerking met Grando Keukens & Bad mogen wij namelijk een KitchenAid Artisan weggeven. Lees gauw verder!

kitchenaid-artisan

Aankleding en tafel dekken voor het paasontbijt

Pasen gaat vooral ook om het gezellig samenzijn. Heerlijk samen aan de grote eettafel in onze keuken zitten. Aankleding van de tafel en de kamer speelt hierbij ook een grote rol. Als je je huis nog niet in de lente- en paassfeer hebt gebracht, is dit de kans om uit te pakken.

Tijdens het paasontbijt staat de eettafel en de keuken centraal, dus richt je vooral daarop. De kleuren groen en geel zijn dé kleuren die je huis meteen in de goede lentesfeer brengen. Denk voor de ontbijttafel bijvoorbeeld aan gekleurde servetjes, decoratiekuikentjes, een (zelfgemaakte) slinger met paashaasjes of eieren en (LED) waxinelichtjes.

Maar maak ook iets meer werk van de presentatie van het eten: een schaal met versierde eieren, versgeperst sap in een glazen kan, roomboter op een mooi schaaltje, croissants en broodjes in een gezellig mandje. Maak de ontbijttafel af met een mooie bos verse bloemen, een paastak met versiering of bijvoorbeeld een paar narcissen uit de tuin.

Paaseieren beschilderen, zoeken en opeten

Bij Pasen horen eieren: gekookt, gebakken, scrambled eggs, verwerkt als salade…van chocola (;-)). En natuurlijk versierd! Uiteraard leuk om samen met je kinderen te doen, maar ook heel tof als decoratie op de ontbijttafel of in een schaal in de keuken. Om vervolgens uiteraard heerlijk op te eten.

Meer leuke paasactiviteiten aan de keukentafel

Eieren beschilderen en zoeken hoort natuurlijk bij Pasen, maar valt het weer een beetje tegen of blijf je graag nog even met z’n allen aan de keukentafel zitten, dan zijn er nog meer leuke activiteiten die je samen kunt doen. En waarvoor je de gezellig gedekte paastafel na het ontbijt niet voor hoeft te verlaten. Doe een gezelschapsspel of knutsel samen wat leuks. Kijk voor inspiratie op ons Pinterestbord ‘Knutselen met Pasen’.

WINNEN: Maak kans op een KitchenAid Artisan t.w.v. €499,00

*Deze winactie is gesloten*

In samenwerking met Grando Keukens mogen wij een KitchenAid Artisan t.w.v. €499,00 weggeven! Like onze pagina en laat in een reactie onder dit blog of op onze Facebookpagina weten wat jij gaat maken met de KitchenAid. Deze winactie loopt tot en met maandag 10 april 23:59 uur. In de week vóór Pasen maken we de winnaar bekend.

PS: Wil je er tweede paasdag even lekker tussenuit? Doe inspiratie op voor een nieuwe keuken of badkamer bij Grando Keukens & Bad. In heel Nederland heeft Grando in totaal 32 vestigingen waar je terecht kunt voor advies voor je nieuwe keuken of badkamer. Welke stijl past bij je, welke materialen zou je kunnen gebruiken, wat voor apparatuur is mogelijk?

Bekijk de ruime collectie moderne keukens en laat je adviseren door de medewerkers om jouw droomkeuken of -badkamer te realiseren. Ook is het mogelijk om gratis advies te krijgen om jouw oude keuken te renoveren. Ga je graag goed voorbereid op pad? Vraag dan nu het gratis nieuwe Grando Inspiratie Magazine aan. Het magazine met in totaal 76 pagina’s vol keuken- en badkamer inspiratie, tips en trends.

grando-keuken

In samenwerking met Grando Keukens & Bad