Heb jij dat ook weleens, dat je denkt: had ik dat maar eerder ontdekt! Dat hadden wij met de spullen van Petite Amélie. Mijn vriend en ik waren nogal groen in de wereld van de babyspullen toen ik zwanger werd. Geen idee waar we moesten beginnen met het aanschaffen van de baby uitzet en van de grote babywinkels werden we niet zo blij. Tel daarbij op dat mijn lief en ik een nogal verschillend idee hadden van een ‘leuke babykamer’ en de zoektocht naar dé babykamer werd nogal een uitdaging.

Als in: hij wilde strak en wit, mij leek een speelse mix van nieuw met retro/vintage wel wat. Hadden we toen Petite Amélie ontdekt, dan hadden we de perfecte middenweg gevonden. Het is nog niet te laat gelukkig, want onze baby is inmiddels een peuter en een metamorfose van zijn kinderkamer is bijna noodzakelijk. Bij Petite Amélie vond ik een heleboel inspiratie voor de kinderkamer. Deze volgende twee items zijn hoog op mijn verlanglijst beland voor de peuterslaapkamer-to-be:

Vliegtuigplankjes voor de babykamer

Een vliegtuig in je eigen kamer! Dit originele wandrek van Petite Amélie met vliegtuigvleugels en een propellor is een echte eyecatcher in de babykamer of kinderkamer. Handig als plankje boven de commode om verzorgingsproducten en luiers binnen handbereik te hebben. Of zoals ik het in gedachte heb voor de nieuwe kinderkamer: als boekenplank waar je naast de leukste boeken ook nog andere favoriete items op kunt uitstallen. Een verzameling autootjes bijvoorbeeld of een leuk nachtlampje. Het vliegtuigplankje is van massief hout en dus lekker stevig en verkrijgbaar in diverse kleuren voor €99,00.

super-hero

Peuterstoeltje met konijnenoren

Een kopje thee uit het kinderservies, een blokkentoren bouwen of een knutselwerkje maken gaat natuurlijk het allerbeste in je eigen stoeltje aan je eigen tafeltje. En het is nóg leuker als jouw stoeltje konijnenoren heeft. Dit handgemaakte peuterstoeltje van Petite Amélie heeft een rugleuning in de vorm van konijnenoortjes en stevige stoere stoelpoten. Heel leuk voor in de kinderkamer of in de speelhoek in de woonkamer. Door de combinatie van de witte oortjes met stevige blankhouten poten past het namelijk in elk interieur. De peuterstoeltjes en het bijbehorende tafeltje zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer één jaar tot ongeveer vier jaar. Adviesprijs voor de set (2 stoeltjes en 1 tafeltje): €129,00.

peuterstoeltje-konijnenoren

konijenoren-stoelen

Petite Amélie

Petite Amélie is een Frans merk met een stijlvolle collectie meubels, accessoires, speelgoed en beddengoed voor de babykamer en kinderkamer. Hun ontwerpen zijn geïnspireerd op de brocante stijl, uitgevoerd in een modern jasje. Sinds kort zijn de producten van Petite Amélie voor de babykamer ook verkrijgbaar in Nederland. De meubels in het echt bekijken kan in de Petite Amélie conceptstore in Bussum.

Dit artikel over je babykamer stijlvol inrichten met Petite Amélie is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.