5 x voornemens voor 2017

Ank - 30-01-2017
meer-schrijven-1485774247-25903

Al bijna een maand zijn we bezig met het nieuwe jaar, dus de tijd van voornemens maken is wel zo’n beetje voorbij. En eigenlijk geloof ik helemaal niet in voornemens, althans niet in het op 1 januari beginnen daarmee. Maar toch zijn er een paar dingen die ik wil ‘bereiken’ en toevallig voel ik nu, aan het begin van dit jaar, de behoefte om ze op te schrijven. Niet dat mijn jaar niet geslaagd is als dit niet lukt, maar soms helpt het om dingen vast te leggen waar je gelukkig van wordt (of juist niet). Dus hier gaan we: mijn 5 voornemens voor 2017!

1. Fijne dingen blijven doen met mijn mannen

Misschien een beetje een cliché maar het is echt zo: het meest gelukkig word ik van de kleine en grote meneer waarmee ik in één huis woon. Dus wil ik vooral heel veel gaan lachen, spelen, aapjes kijken, winkelen, grapjes maken, stoeien, knutselen, knuffelen, kleuren, bouwen, kusjes geven en puzzelen met die twee. En daar heel erg van genieten – dat doe ik al hoor, maar ik schrijf het op zodat ik het ook zeker onthoud.

2. Minder jaloers zijn op andere mama’s

Of het nu gaat om een opgeruimder huis, leukere outfit, bravere kinderen of beter haar (zie mijn blog over Dingen die ik niet begrijp): van jaloezie is nog nooit iemand blijer geworden bij mijn weten. Ik in ieder geval niet dus ik ga echt proberen het niet meer te doen. Rationeel weet ik ook heus wel dat dat het gras echt niet groener is, maar ja, die emoties/hormonen/noem-ze-hoe-je-ze-noemen-wil gooien nu eenmaal vaak roet in het eten. Meer relativeren dus!

3. Meer schrijven

Schrijven is mijn vak. Nou ja, lesgeven over schrijven is mijn vak. Maar daarvoor is het wel handig als ik zelf nog af en toe schrijf. Dat wil ik doen voor een (studie)boek dat er hopelijk dit jaar gaat komen en natuurlijk voor Meer Voor Mama’s. Maar ook in mijn Mom’s One Line A Day Diary en mijn Writing Happiness Journal. Schrijven geeft me (gemoeds)rust en als er íets is wat ik kan gebruiken, is het dat.

4. Balans vinden en behouden tussen werk en privé

Ik dacht altijd dat ik hier best goed in was. Dat ik, ook al zit ik meer dan eens ’s avonds met mijn laptop op schoot, gewoon mijn uren slim en flexibel wist te verdelen over de week. Maar eigenlijk ben ik sinds ik moeder ben alleen maar minder relaxt geraakt van dat hele flexwerken. Tel daarbij op mijn woon-werkreistijd van een uur (als het meezit!) en dan is de balans al gauw zoek. Dit voornemen hangt natuurlijk samen met meer dan mezelf maar wat ík kan doen is in ieder geval: mezelf in acht nemen en – daar is-ie weer – relativeren.

5. Minder snoepen

Ja ik weet het, weer een cliché. Maar ik snoep echt veel (momenteel zijn Chokotoffs mijn guilty pleasure) dus minder mag best. Trouwens ook met het oog op een dreumes die steeds beter in de gaten krijgt wat mama uit de kast trekt ;-). Hier tegenover staat overigens dat ik ook nog steeds geloof in jezelf af en toe belonen met iets lekkers. Ach ja, ook hier maar een balans in vinden dan. Zo, dat is eruit! Ik ben benieuwd wie er nog meer aan voornemens doet – of juist niet. Hoe dan ook, ik wens je in ieder geval nog het allerbeste voor dit jaar. Dat het een fantastisch en liefdevol jaar mag worden!

Ank woont in het oosten van Brabant samen met haar vriend en hun twee zoontjes (2015 en 2018). Na zeven jaar als copywriter en hoofdredacteur gewerkt te hebben, maakte ze in 2013 de stap naar het onderwijs als docent schrijfvaardigheid aan een hbo-instelling.
lees meer blog's van Ank

Ook veel gelezen:
Social
Partners