Op woensdag 9 september werden ze voor de zevende keer uitgereikt, de awards voor de ‘most fabulous moms van Nederland’: de Fabulous Mama Of The Year Awards 2015. Het eerste event waar Meer Voor Mama’s bij was sinds de start van dit blog. Een klein beetje excited was ik wel hoor, al was het alleen al vanwege de dresscode: Hippie Chic. Ik sta meestal niet met mijn neus vooraan bij de nieuwste modetrends, en ik moest dus ook even googlen voor wat inspiratie. Het werd een leuke en vooral inspirerende middag. Een miniverslagje met mijn persoonlijke highlights én de winnaars op een rijtje. Komt-ie! Samen met Marike van MamaLifestyle.nl nam ik de pont vanaf Amsterdam Centraal naar Noord. Met onze toet in de warme nazomerzon maakten we de overtocht, wat een geluk met het weer! Over de rode loper liepen we de Tolhuistuin in, echt een ontzettend leuke locatie voor een evenement. We waanden ons meteen in de festivalsfeer: er was een grasveld waar de kinderen vermaakt werden, tussen de bomen stonden diverse kleurrijke stands en tentjes waar je onder andere workshops kon volgen, op het plein kon je heerlijk zitten om lekker te eten en te drinken en het podium stond alvast klaar voor de uitreiking van de awards later op de middag. We aten wat lekkers bij de Mevrouw Met de Baard, we volgden een snelcursus ‘lippenstift aanbrengen als een pro’, keken naar alle mama’s die hun best hadden gedaan op het Bohemian Chic-thema en we spraken een aantal leuke en lieve mensen. De tijd vloog voorbij op deze zonnige middag in Amsterdam en het was al bijna tijd voor de uitreiking van dé awards. Ik kan veel meer vertellen wat we deden, wat voor lekkers we aten en wat voor leuke producten we hebben gezien, maar liever deel ik met jou de twee gesprekken die bij mij het meest zijn blijven hangen die middag. Gesprekken met twee bevlogen en inspirerende vrouwen, moeders met een missie.

MommaLuv

Als eerste kwamen we in gesprek met Mandy Ladan van MommaLuv.

Mom in Balance

Voordat ik moeder werd trainde ik best graag voor een 5- of 10-kilometerloop en ook de smaak van obstacle runs had ik te pakken gekregen. Maar op de een of andere manier lukt het me sinds de geboorte van mijn zoontje niet om in het sportritme te komen. En dat is al 14 maanden geleden! Nou, de peptalk tijdens de Happy Health workshop van Esther van Diepen van Mom in Balance heeft me inmiddels weer in de loopschoenen gekregen. Én ik ben inmiddels bezig met een Excelbestand met mijn doelen voor 2016. Say what?! Mom in Balance een sportprogramma voor zwangere vrouwen en moeders die in shape willen komen en blijven. Maar een ‘happy health’ betekent niet alléén jezelf in het zweet werken. Volgens Esther zit gezondheid en geluk in tijd vrij maken voor jezelf en de dingen die jij graag wilt doen en bereiken. De beste manier waarop je dat kunt doen: die momenten en die doelen inplannen en bijhouden in – jawel – je persoonlijke Excelbestand. Zodoende ben je actief bezig met je doelen én kun je ze blijven volhouden. Hoe dat precies werkt kan Esther zelf het beste uitleggen en dat doet ze in haar nieuwe boek dat in oktober uitkomt. Ik ben er erg benieuwd naar! Voor meer informatie over bijvoorbeeld in welke steden de lessen gegeven worden ga je naar de site van Mom in Balance.

Fabulous Mama’s Of The Year 2015

Aan het eind van de middag was het moment waar de hele dag om draaide: de bekendmaking van de 4 winnaressen van de MOTY Awards 2015!

  • Categorie Beauty Mama of the Year: Elle van Rijn – actrice, scenarioschrijfster, vlogger
  • Categorie Business Mama of The Year: José Woldring – The Media Nanny
  • Categorie Heldin Mama Award: Mandy Ladan – Stichting MommaLuv
  • Fabulous Mama of the Year 2015: Angela Schijf – Actrice

Magazine Fabulous Mama wordt Fabulous Mama & Family

Hoofdredacteur Phaedra Werkhoven maakte het tijdens de awardshow bekend: vanaf deze editie (# 10, nu in de winkel), heet het magazine Fabulous Mama Family. Alle bestaande rubrieken blijven, maar het magazine wordt dikker, richt zich op een breder publiek en wordt ook leuk voor kinderen. Het magazine heeft nu standaard 32 pagina’s meer, met iedere maand een eigen kidskatern waarin de kinderen van het gezin op de cover de gasthoofdredacteuren zijn. Meer zien van het evenement? Bekijk de video van Fabulous Mama Family. Ik vond het erg leuk om bij de Fabulous Mama of the Year Awards 2015 te zijn, hopelijk tot volgend jaar!

PS: Lees ook het blog van MamaLifestyle over de MOTY Awards! PS: Volg je Meer Voor Mama’s al op Facebook, Twitter en Instagram?

Foto van Esther van Diepen (Mom in Balance): Marike van MamaLifestyle.nl