Het paasweekend staat voor de deur en hoewel het nog een beetje afwachten is wat het weer gaat doen, nodigt zo'n weekend altijd uit om op pad te gaan met het gezin. Nu kun je natuurlijk een woonboulevard opzoeken, maar leuker is om lekker naar buiten te gaan. De lente is begonnen! Heel veel attracties gaan dit weekend open en er worden speciale paasactiviteiten georganiseerd. Zin in een dagje uit met Pasen? Wij zetten de leukste uitjes voor je op een rij.

Nick Jr. fandag in Duinrell

Op zondag en maandag zijn in attractiepark Duinrell de Nick Jr fandagen, waar je kind alle helden van PAW Patrol kan ontmoeten, of de vrolijke geestjes Shimmer en Shine, of de stoere Blaze en de Monsterwielen. Je kunt er naar spetterende shows kijken en aan leuke activiteiten meedoen zoals een speurtocht, glitter tattoos maken, er kan geknutseld worden en nog veel meer. Het attractiepark is ook open, dus genoeg te doen voor een hele dag plezier! We zijn zelf uitgenodigd om te komen op Eerste Paasdag dus ik ben benieuwd. Na Pasen zal ik een verslag schrijven van die dag, en als je al eerder nieuwsgierig bent volg ons dan ook op Instagram want ik zal die dag wat stories maken als sfeerverslag. Kaarten voor de Nick Jr. Fandagen zijn nu verkrijgbaar via www.nickjrfandagen.nl. Kinderen t/m 1 jaar hebben gratis toegang.

Muizenhuisfestival in het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Tijdens de Paasdagen staat het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in het teken van Het Muizenhuis! Tijdens het Muizenhuisfestival kun je allerlei activiteiten doen in het museum. Een Muizenhuisspeurtocht met een prijsje voor elke speurneus, je kunt zien hoe Karina alle decors maakt en ze vertelt hoe ze dat doet, je kunt knutselen, op de foto met Sam en Julia en je laten schminken. Ook kun je kijken naar Muizenhuistheater en luisteren naar verhalen over Sam en Julia. En het is extra feest, want het het nieuwste Muizenhuisboek is vanaf zondag te koop: Het Muizenhuis – De Haven. Ook Meer informatie op Scheepvaartmuseum.nl

Varen naar 'Paaseiland' op de Nieuwkoopse Plassen

Dit lijkt me zo leuk! Ter gelegenheid van het Paasweekend wordt het onbewoonde eiland De Geiteneiland omgedoopt tot Paaseiland. En daar kun je naartoe varen op Eerste en Tweede Paasdag. De paashaas verstopt op het eiland eieren van verschillende vogels. Je gaat met een speurkaart op pad om bij al die eieren de juiste vogels te vinden. En onderweg kom je ook nog chocolade-eieren tegen, natuurlijk. Check de site voor meer informatie zoals de vaartijden en prijzen

Op zoek naar het gouden ei op Paleis Soestdijk

De paashaas heeft in de tuin bij Paleis Soestdijk maar liefst 18.000 eieren verstopt. En dit keer heeft hij ook gouden eieren verstopt, wat niet helemaal de bedoeling was! Kinderen mogen hem op Eerste Paasdag helpen met het vinden van de chocolade-eieren en de gouden eieren. De vinders van een gouden ei krijgen een leuke prijs. Ook kan er geknutseld worden in de Oranjerie, je kunt geschminkt worden en er is een optreden van kinderartiest Jeroen de Boer. Van 11:00 tot 15:00 uur. Meer informatie en prijzen: Paleissoestdijk.nl

Paasspeurtocht Fort bij Spijkerboor

Op Tweede Paasdag kun je op Fort bij Spijkerboor in Noord Holland een heuse speurtocht doen. Het Fort is voor het eerst weer open met Pasen en behalve een speurtocht kun je ook een rondleiding doen. Speur rond en kom alles te weten over dit fort; het grootste van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Kijk rond in de slaapvertrekken en waslokalen van de soldaten, de legerkeuken met enorme kookketels, de kapel en de gevangenis. Het fort is open van 11:00 tot 16:00 uur. De speurtocht kost €2,00 en aan het eind van de tocht krijg je een verrassing. Meer informatie vind je op de site van Natuurmonumenten.

Vossenjacht bij Schaapskooi Landgoed Heidestein

Op 1e Paasdag wordt een vossenjacht georganiseerd op Landgoed Heidestein. Zoek de dieren en de vos die in het bos verstopt zijn! De route kun je vanaf 14:00 uur lopen, de laatste startmogelijkheid is om 15:30 uur. Net als op alle zondagen kunnen kinderen helpen met voeren van de de schapen om 15:30 uur. In de Schaapskooi is er koffie, thee en limonade te koop. Kijk hier voor meer informatie.

AH Buitendag op Tweede Paasdag

Op 2 april, Tweede Paasdag, ben je met het hele gezin welkom op de AH Buitendag. Albert Heijn organiseert samen met heel veel boeren, kwekers, telers en brouwerijen een gratis open dag. Ontdek waar jouw eten vandaan komt en kijk met eigen ogen hoe kaas wordt gemaakt, waar je komkommers en tomaten gekweekt worden en waar de bloemen vandaan komen. Kijk op de site van AH Buitendag waar je allemaal terecht kunt.

Pasen in het museum

Veel musea zijn beide Paasdagen open en hebben leuke extra activiteiten om dat te vieren. In het Doe Museum in Veendam bijvoorbeeld kun je paaseieren zoeken en ook genieten van een heerlijke paasbrunch. Ook in het Onderwijsmuseum in Dordrecht kun je eieren zoeken en brunchen. Op het eiland Tiengemeten kun je naar het Rien Poortvliet Museum en het Landbouwmuseum, waar je allerlei activiteiten kunt doen en krijg je een leuke verrassing als je alle activiteiten hebt gedaan. Het Nationaal Bomenmuseum in Doorn opent weer dit paasweekend waar je eieren kunt zoeken in de bomentuin. Kijk dus welk museum bij jou in de buurt zit en welke paasactiviteiten er te doen zijn!

Paasspeurtocht in de Botanische Tuin in Utrecht

In de Rotstuin van de Botanische Tuinen in Utrecht is rondom Pasen een speurtocht uitgezet. Ga op zoek naar alle plaatjes en met de letters vorm je een woord. Onderweg kom je op de mooiste plekjes! Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar is ook de kinderspeurtocht van Professor Billenklap in de Botanische Tuinen. Professor Billenklap heeft een boodschappenlijstje gemaakt en gaat samen met jou de Tuinen door om de boodschappen te verzamelen. Aan het eind kun je de antwoorden laten controleren en krijg je een klein cadeautje. Kijk op de website van de Botanische Tuinen voor meer informatie.

Paaseieren zoeken op de (kinder)boerderij

Op Instagram vroeg ik om tips voor leuke uitjes waar ik nog niet aan had gedacht en ik kreeg vooral veel tips van lokale initiatieven waar je paaseieren kunt zoeken. Zo kun je op de kinderboerderij van Binnenmaas paaseieren zoeken, maar ook in Plaswijckpark Dus heb je geen zin in een groot evenement of om ver te rijden? Kijk dan bij de plaatselijke kinderboerderij, biologische boerderij of (natuur)speeltuin waar je naar paaseieren kunt zoeken, eieren kunt verven, een speurtocht doen of lammetjes aaien. Of organiseer zelf een 'egg hunt' met een groep vrienden in een park. Laat de kinderen lekker zoeken en plof zelf neer op het picknickkleed met een wijntje als het weer het toelaat.

Vrolijk Pasen!