

Uit met kinderen: Noord-Holland

Redactie - 25-07-2019
shutterstock-283595903-1564062644-75667

Een dagje uit met het hele gezin of speciale kinderactiviteiten, in Noord-Holland heb je voor beide opties keus genoeg. En voor alle weersomstandigheden:er zijn genoeg activiteiten voor kinderen die binnen zijn en met mooi weer valt er genoeg te beleven in de open lucht. De leukste uitjes voor en met kinderen in Noord-Holland:

Avontuurfabriek en Spelekids

In Loosdrecht zit de Avontuurfabriek, hier vind je zowel indoor als outdoor plezier voor het hele gezin met wat oudere kinderen. Er is een uitgebreid aanbod aan activiteiten op een oppervlak van bijna 20.000 vierkante meter. VR games, bubbelvoetbal, Solex rijden, beach games, survivallen, karten, fluor golf, lasergamen, biljart voetbal en nog veel veel meer.

Voor de kleinere kinderen vind je direct naast de Avontuurfabriek indoor speelparadijs: Spelekids. Dit is een ideale speelplek voor kinderen tot twaalf jaar en hier vind je ook het hoge speel- en klimrek van tien meter hoog.

VR Experience Amsterdam

Virtual reality, we kunnen er niet meer onderuit. Het is dé sensatie van nu en de toekomst. Met een VR-bril op je neus beleef je de meest spannende avonturen binnen, buiten, onderwater of in het heelal. Bij VR Experience in Amsterdam zijn er zo veel spellen en uitdagingen dat er voor iedere leeftijd wel wat te vinden is. Ook voor volwassenen. Niet meedoen is ook oké, de ouders kunnen in ieder geval op schermen meegenieten van de VR-pret.

LOL in Aalsmeer

Bij LOL in Aalsmeer heb je alles onder één dak: JumpXL, een enorm trampolinepark, Glow Golf en Chimpie Champ, een groot speelparadijs voor kinderen tot twaalf jaar.

TV-ster voor één dag bij Beeld en Geluid

Voor één dag zelf een ster van televisie zijn, dat kan bij het Beeld en Geluid Experience in Hilversum. Hier kunnen kinderen zelf het nieuws presenteren, optreden op een echt podium of opkomen als een echte beroemdheid. Bij Beeld en Geluid ontdek je alles over de wondere wereld van de televisie en radio. Ook voor de ouders is het leuk, er is ontzettend veel beeldmateriaal van toen en nu.

NEMO Science

Bij NEMO Science in Amsterdam leer je op een speelse manier hoe de wetenschap en de technologie de normale dingen zo bijzonder maken. De kinderen kunnen zelf dingen ontdekken en interactief bezig zijn.

Theater De Krakeling Amsterdam

In het hartje van Amsterdam vind je De Krakeling, hier zijn wekelijks leuke voorstellingen voor kinderen. Al 40 jaar een begrip in Amsterdam en ver daarbuiten. Theater De Krakeling is in al die tijd uitgegroeid tot het centrum voor het Nederlandse jeugdtheater. En, heel leuk: de theaterzaal heeft geen podium, waardoor je als publiek dicht op de acteurs zit.

Theater Oostblok

In Eetlokaal en Theater Oostblok in Amsterdam-Oost zijn er verschillende voorstellingen voor kinderen van één tot zestien jaar. Er zijn ook speciale peutervoorstellingen. Daarnaast zijn er regelmatig workshops of een kinderatelier. En in het Eetlokaal kun je heerlijk wat eten en drinken.

Kindertheater De Toverknol in Haarlem

Bij het kindertheater De Toverknol in Haarlem worden er op woensdag, zaterdag en zondag voor verschillende leeftijdscategorieën voorstellingen gespeeld. Heb je een echte theaterliefhebber in huis, dan kun je in Theater De Toverknol ook je kinderfeestje vieren. Tof!

Leuk voor kinderen die van dieren houden

Op de Shetlanderij de Sijphoeve in Loosdrecht is het een paradijs voor de paardenfan. Kinderen kunnen hier een onvergetelijke dag beleven met verschillende activiteiten.

Artis in Amsterdam

In Artis vindt men een leuke mix van de natuur, cultuur en erfgoed. Talloze dieren hebben hier een woonplek gevonden al sinds 1838. Voor de dierenliefhebber natuurlijk een must om deze dierentuin in Amsterdam te bezoeken.

Speelboerderij Elsenhove in Amstelveen

In Amstelveen kun je de kinderen heerlijk laten spelen op de Speelboerderij Elsenhove, een kinderboerderij met een grote en uitdagende natuurspeeltuin. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd zoals brood bakken of een poppenkast. Ze hebben ook een speciale blokhut met een picknicktafel voor de deur waar je een feestje kunt vieren voor de kinderen.

Indoor voetgolf

In Nieuw-Vennep kunnen de kinderen indoor voetgolf spelen. Met de originele holes en de kunst om goed te koppen en voetvolleys te maken, valt dit uitdagende spel waarschijnlijk goed in de smaak.

De Klimhal

De Klimhal in Amsterdam is de grootste van de Benelux. Een leuke en uitdagende plek om te klimmen voor beginners of gevorderden en hier heeft men ook de mogelijkheid voor kinderfeestjes.

Kunstgras Events in Amsterdam

Boogschieten is geen sport die je iedere dag doet, daarom extra leuk voor een kinderfeestje of een uitje. Tijdens de workshop leren de kinderen hoe ze veilig met de pijl en boog om kunnen gaan en natuurlijk hoe ze zoveel mogelijk in de roos kunnen schieten. Het is een activiteit van Kunstgras Events in Amsterdam en ook te combineren met een escape room, laser gamen, bubbel voetbal of andere activiteiten.

Klimmen, lasergamen en karten bij Coronel

In Huizen bij Coronel kun je klimmen, survivallen, lasergamen en karten. Voor karten moet je wel een minimale lengte hebben van 1.10 meter. Hier kunnen de kinderen, maar ook de volwassenen zich best een hele dag vermaken.

Bootjevaren naar Pampus of Muiderslot

Met de boot naar Pampus of naar het Muiderslot is ook een leuk uitje voor kinderen. De veerdienst Amsterdam brengt je naar het onbewoonde eiland Pampus of naar het Muiderslot. Een ideale plek voor jonkvrouwen en dappere ridders en er zijn tal van spannende activiteiten te ondernemen. Als het gaat om een verjaardagsfeestje, kan het feest aan boord al beginnen. Je mag zelf de taart mee nemen want de tafel met limonade staat dan al klaar.

Kinderconcert of familieconcert in het Concertgebouw

Bij de kinder- en familieconcerten in het Concertgebouw in Amsterdam mag iedereen meedoen op het podium, zowel de kinderen als de begeleiders. Er zijn concerten voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar, een ontzettend leuk en onvergetelijk uitje voor het hele gezin.

Puzzeltocht met CityGoose

CityGoose is een leuke manier om met het hele gezin een stad te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld met elkaar een moord oplossen of een route met raadsels en puzzels volgen. Alles op jullie eigen tempo er is ruimte genoeg voor een terrasje of een andere stop tussendoor.

Spelletjes doen en ijs eten op de Ijsboerderij Van Herk

De ijs en activiteitenboerderij van Herk in Loosdrecht ligt in een groene omgeving en hier is het leuk voor de kinderen maar ook voor de rest van het gezin. Op de boerderij wordt ijs gemaakt, dus dat wordt sowieso smullen. Daarnaast kun je boerengolf spelen, ponyrijden, skelteren of een pony of tractor rit maken. Om af te sluiten met een heerlijke pannenkoekenlunch.

Het Kleine Weeshuis in Amsterdam

In Amsterdam ligt Het Kleine Weeshuis, hier hebben ooit 900 kinderen gewoond. Voor de kinderen van nu is dit een compleet andere wereld. Hier eet je namelijk met zijn vieren uit één bord, schrijf je nog met een ganzenveer en mag je de koe melken in de stal. De weesjongen Jurriaan, maar ook Muus de Muis en andere dieren houden je gezelschap als je teruggaat in de tijd.

Het Marinemuseum in Den Helder

Het Marinemuseum in Den Helder is weer iets heel anders. Hier kunnen de kinderen het 150 jaar oude zeilstoomschip ontdekken dat vroeger andere schepen ramde. Ook kunnen ze luisteren naar de sterke verhalen in de onderzeeboot. Er zijn spannende speurtochten en begeleide themafeestjes.

Scheepvaartmuseum Amsterdam

Ook het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is een leuke ervaring voor kinderen van verschillende leeftijden. Het leven aan boord wordt op een speciale manier onder de aandacht gebracht, namelijk via een levensgroot bordspel voor alle leeftijden.

Nog meer leuke dingen in Amsterdam

Als je in Amsterdam bent zijn er een aantal dingen die leuk zijn om met de kinderen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Rijksmuseum en een speciale rondleiding voor kinderen doen of je gaat naar het Wassenbeeldenmuseum. Een rondvaart is natuurlijk ook leuk.

Als de kinderen zin hebben om een potje te griezelen en gelijk wat van de historie van Amsterdam mee te krijgen is het Dungeon een echte aanrader.

De Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos is ook een leuke ervaring, net zoals het paleis op de Dam bezoeken. Je kunt ook gaan spelen met muziek bij het Muziekgebouw aan het IJ, dit is geschikt voor kinderen van zeven tot twaalf jaar.

Amsterdam heeft ook een Glow in de the Dark minigolf, met het thema: Back tot he Future. Hier speel je 15 holes door historische tijdzones.

Leuke activiteiten voor kinderen in de stad

Het leuke van activiteiten in een stad is dat je ze kunt combineren met een middagje winkelen of iets anders doen waar de voorkeur van de volwassenen naar uitgaat. Als de kinderen op die dag toch ergens hun energie kwijt kunnen of hun eigen uitje nog in het vooruitzicht hebben, vinden ze het een stuk minder erg als ze even moeten wachten met een lekker glaasjes limonade als papa of mama ook even op het terras willen zitten.

Dit artikel is geschreven door de redactie van Meer Voor Mama's in samenwerking met een partner die deskundig is op het gebied van dit onderwerp. Dit zijn specialisten op het gebied van onder andere gezondheid, opvoeding, veiligheid, ontwikkeling, reizen, voeding en entertainment.
lees meer blog's van Redactie

Ook veel gelezen:
Social
Partners