Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Onze kinderen die de wereld veranderen!

Kinderen zijn activistisch. Ze willen de wereld veranderen en ze weten ook precies hóe ze dat gaan doen. Mijn dochter doet deze maand een project voor school. Ze vormen een politieke partij, compleet met partijprogramma. Het belangrijkste punt is een beter milieu. De...

De weg naar adoptie #25: Ons gezinsleven is begonnen

Zodra ons zoontje ligt te slapen, rolt er een traan over mijn wangen. Een traan gevuld met blijdschap en verdriet. Zo mooi en onwerkelijk dat ik het kleine mannetje in dit grote bed nu mijn zoon mag noemen. Hij is er echt. Ons gezinsleven is begonnen. Het verdriet dat...

De drukke tijd is in aankomst: zorg goed voor jezelf!

De drukke weken van sinterklaasactiviteiten, cadeau’s kopen en een kerst diner klaarmaken komen er weer aan. Ondanks dat je normaal gesproken ook goed voor jezelf moet zorgen, is het juist in deze periode nog belangrijker om te doen! Zorg goed voor jezelf! Als je in...

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent? Wat gaaf! Het delen van dit mooie nieuws is misschien wel één van de leukste dingen in de periode voordat je kindje geboren wordt. Om het te delen met je naaste familie en vrienden ligt een persoonlijke zwangerschapsaankondiging voor de hand. Mensen die verder van je af staan kun je altijd via social media op de hoogte brengen van je zwangerschap.

Ik heb ondertussen twee dochters en de aankondiging van beide zwangerschappen was qua timing best handig: bij dochter één konden we het nieuws rond Sinterklaas delen, bij dochter twee rond Kerst. De aankondigingen, in de vorm van onder andere rompertjes, chocoladeletters (O-P-A), behanglijm (of opa ook een mooi kamertje wilde behangen voor de baby 2. Haha, erg he!) en boekjes, konden mooi worden ingepakt en als Sint- of Kerstcadeau worden gegeven.

Sta jij op het punt je zwangerschap aan te kondigen aan je naasten, en zoek je nog wat inspiratie? Dan delen we graag deze tips en voorbeelden met je:

1. Zwangerschapsaankondiging met taart of cupcakes

Hoe leuk is het om de aankondiging op de taart te zetten, of cakejes te versieren met roze en blauwe muisjes? Gezellig voor bij de koffie, iedereen verrast! Of met een twist: koop (papieren) bordjes en schrijf op het bordje bijvoorbeeld ‘Je wordt oma/opa/tante/oom/etc!’. Flink stuk taart over de tekst heen, en eens kijken wie zijn taartje als eerste op heeft.

zwangerschapsaankondiging met taart

2. Zwangerschap aankondigen met een kraskaart

Niet alleen leuk voor een gender reveal party, maar juist ook om je zwangerschap bekend te maken: een kraskaart! Jammer genoeg wist ik nog niet van het bestaan af toen ik mijn eigen zwangerschap ging aankondigen, anders had ik dit zo’n leuk idee gevonden. Er zijn allerlei hippe kraskaarten voor het aankondigen van je zwangerschap te krijgen (bijvoorbeeld: Hoera, je wordt tante!).

aankondiging zwangerschap op een kraskaart

3. Fotolijstje met foto van echo als zwangerschapsaankondiging

Een oldschool idee: een fotolijstje met de echofoto, waar later de foto van jullie baby (bij) in kan. Of iets minder oldschool: een fotolijstje met een leuke aankondigingsfoto!

aankondiging-zwangerschap-op-een-stoeltje-geschreven

4. Zwangerschapsaankondiging met een boek

Een boek is altijd leuk om te krijgen, en in dit geval is het natuurlijk extra leuk dat het boekje later voorgelezen kan worden aan jullie kindje. Een klassieker voor de aanstaande grootouders is natuurlijk ‘opa en oma pluis’ van Dick Bruna, maar ook leuk is ‘Dribbel bij opa en oma’ of ‘Het grote opa en oma boek’ van Carry Slee. Maar ook aan andere familieleden kan een boek gegeven worden, bijvoorbeeld ‘Het voorleesboek voor de allerliefste tante’ van Marianne Busser en Ron Schröder.

voorleesboek voor de allerliefste tante

5. Originele zwangerschapsaankondiging: tijdens een spelletje

Hebben jullie een familie of een vriendengroep waarin veel (bord)spelletjes gespeeld worden? Kondig je zwangerschap tijdens een spelletje aan. Leg bij Scrabble alleen maar woorden die met zwanger zijn te maken hebben en kijk wie het als eerste durft te vragen. Speel ‘Wie ben ik’ en laat je partner op jouw hoofd ‘zwangere vrouw’ of ‘toekomstige mama’ plakken. Of kijk welk familielid of vriend bij Hints of Pictionary als eerste raadt dat jij zwanger bent.

6. Romper of shirt met aankondiging zwangerschap

Hier kun je alle kanten mee op. Laat bijvoorbeeld een leuke romper of slab bedrukken die je cadeau kunt geven. Als er al een ouder broertje of zusje is, kun je hen de zwangerschapsaankondiging laten uitvoeren door ze een leuk shirt aan te trekken. Eens kijken wie het als eerste doorheeft! Meer inspiratie voor een leuke zwangerschapsaankondiging vind je op onze Meer Voor Mama’s Pinterestpagina.

En voor iedereen die al een stuk verder in de zwangerschap is of al een kind/kinderen heeft ben ik natuurlijk heel benieuwd: hoe heb jij je naaste familie en vrienden laten weten dat je zwanger bent? Deel het op onze facebookpagina!