Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...

Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

Als motorliefhebber is eropuit met de motor heerlijk. Met je partner achterop rijden over bochtige wegen, door mooie natuur of naar gezellige dorpjes. Wanneer je kinderen hebt, is het vaak lastig om er samen even tussenuit te gaan. Samen eropuit met de motor schiet er dan vaak bij in, terwijl Nederland toch tal van prachtige bestemmingen heeft voor een weekend weg met de motor. Mocht je toch oppas kunnen regelen en de mogelijkheid hebben om er samen op uit te gaan, trek dan snel je motorkleding aan. In dit artikel geven we je tips voor eropuit met de motor.

Dit zijn de 6 mooiste bestemmingen voor een weekend weg met de motor in Nederland.

1. Eropuit met de motor naar de Veluwe

De Veluwe is een prachtige bestemming voor een weekend weg met de motor. Het gebied staat bekend om zijn unieke natuur, met bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Er zijn talloze routes die je met de motor kunt afleggen, waarbij je langs de mooiste plekjes van de Veluwe komt. Zo kun je bijvoorbeeld langs de Posbank rijden, een prachtig gebied met uitzichten over de heidevelden. Ook kun je naar het mooie dorpje Otterlo rijden, waar het Kröller-Müller museum gevestigd is. Hier kun je genieten van kunst van onder andere Vincent van Gogh en Pablo Picasso.

Naar de Veluwe met de motor

2. De Zuid-Limburgse heuvels

De Zuid-Limburgse heuvels zijn een andere populaire bestemming voor motorrijders. Dit gebied heeft niet alleen prachtige bochtige wegen, maar ook adembenemende uitzichten over de heuvels en de valleien. Bovendien kun je in Limburg genieten van de gezellige dorpjes en de heerlijke wijn- en bierculturen. Op en top Bourgondisch genieten in Limburg is echt een aanrader als je een weekend samen op pad bent. Ook een tussenstop in Maastricht is meer dan de moeite waard! Heerlijk eropuit met de motor!

3. De Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een andere aanrader voor een weekend weg met de motor. Dit zijn een aantal prachtige eilanden voor de kust van Nederland, waaronder Texel, Vlieland en Terschelling. Op deze eilanden kun je genieten van de mooie natuur, gezellige dorpjes en heerlijke visgerechten. Ook de overtocht naar de eilanden per veerboot is al een avontuur op zich. Wil je een weekend uitwaaien? Dan zijn de Waddeneilanden de place-to-be!

Naar de Waddeneilanden

4. De Noordzeekust

De Noordzeekust is ook een goede bestemming voor een weekend weg met de motor. Dit gebied heeft tal van mooie kustplaatsen, zoals Zandvoort, Scheveningen en Noordwijk. Bovendien zijn er langs de kust prachtige bochtige wegen te vinden, waar je heerlijk kunt toeren. Ook kun je genieten van de gezellige terrassen, de mooie boulevards en uitgestrekte stranden.

5. Eropuit met de motor naar de Achterhoek

Om motor te rijden is de Achterhoek is een prachtig gebied. Het gebied kenmerkt zich door het glooiende landschap, met heuvels, bossen en akkers. Er zijn talloze routes die je kunt afleggen, zoals de “Achterhoek route” of de “Mookerheide route”. Tijdens deze routes door Gelderland kom je langs pittoreske dorpjes, zoals Winterswijk en Zutphen, en kun je genieten van het prachtige landschap. Ook kun je tijdens je weekend weg met de motor naar het mooie kasteel Het Nijenhuis rijden, dat gelegen is in het dorpje Heino.

6. De Noordoostpolder

De Noordoostpolder is een relatief onbekende, maar zeker niet minder mooie bestemming voor een weekend weg met de motor. Het gebied is gelegen in Flevoland en kenmerkt zich door de uitgestrekte polders met prachtige bloemenvelden, waar je heerlijk kunt rondtoeren met de motor. Je kunt bijvoorbeeld de route “Rondje Noordoostpolder” volgen, waarbij je langs de mooiste plekjes van de polder komt. Zo kun je bijvoorbeeld naar het mooie dorpje Marknesse rijden, met zijn prachtige molens en pittoreske huisjes. Ook kun je naar het Nationaal Park Weerribben-Wieden rijden, een uniek gebied met veenmoerassen, plassen en rietvelden.

Naar de Noordoostpolder

Er zijn veel redenen waarom motorrijden in Nederland zo leuk is. Nederland heeft een goed uitgebouwd wegennet, wat betekent dat je overal gemakkelijk naartoe kunt rijden. Dus wat houdt je nog tegen? Ga eropuit met de motor! Ga heerlijk genieten op de mooiste plekjes van Nederland.