Zo'n beetje iedere stad of dorp heeft wel een kerstmarkt en het afgelopen weekend zijn er in het hele land al een heleboel kerstmarkten geweest. Gelukkig kun je ook dit weekend je onderdompelen in de kerstsfeer om alvast in de stemming te komen. In diverse plaatsen zijn er dit weekend (zaterdag 17 en zondag 18 december) kerstmarkten waar je de kerstfeer kunt opsnuiven, de leukste kerstcadeautjes en kerstdecoratie kunt shoppen en aan een heerlijk glaasje glühwein kunt nippen.

Meer Voor Mama’s zocht voor jou de leukste kerstmarkten uit waar je dit weekend (zaterdag 12 en zondag 13 december) kunt vertoeven.

Kerstmarkt Dordrecht

Een paar jaar geleden woonde ik middenin Dordrecht en werd ik op de ochtenden van de kerstmarkt gewekt door kerstmuziek. Loved it! De kerstmarkt in Dordrecht is al jaren de grootste van Nederland. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december is mooi Dordrecht het toneel van bijna 300 kerststallen met o.a. ambachtelijke producten, kerstdecoratie en heerlijke hapjes en drankjes. Er staan diverse podia met koren en bandjes, er is een levende kerststal bij de Grote Kerk en nog veel meer. Kom je met het OV? Check even goed hoe de treinen rijden i.v.m. werkzaamheden. Kom je met de auto, parkeer dan op één van de ruime parkeerterreinen op de stad en neem de pendelbus. Kijk voor alle info op KerstmarktDordrecht.nl (Vergeet vooral niet de lekkerste koffie en taart te scoren bij mijn favo koffietentje Coffeelicious)

Kerstmarkt De Vier Seizoenen in Twello

Aanstaande zondag 18 december is er in het Overijsselse Twello een kerstmarkt op het prachtige terrein van restaurant De Vier Seizoenen. Van 11:00 tot 18:00 uur kun je er heerlijk shoppen bij alle kraampjes, meedoen aan diverse workshops, op de foto met de kerstman of Elsa uit Frozen en je tegoed doen aan oliebollen, glühwein en ander lekkers. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van het evenement.

Tussen Kerst en Kitsch in Amsterdam

De BLEND Market in Amsterdam heeft dit weekend een speciale 'Tussen Kerst en Kitsch' editie. Deze markt is een goede mix van lekker (lokaal en internationaal) eten en lekker snuffelen tussen tweedehands en handgemaakte spulletjes. Je kunt op zaterdag 17 (12:00-20:00 uur) en zondag 18 december (11:00-18:00 uur) terecht in de Westergasfabriek, gratis entree. Meer info op AmsterdamBlendmarket.nl

Kerststad Valkenburg

Valkenburg is al een mooie plaats om te bezoeken, maar met kerst is het helemaal een plaatje. Niet voor niets wordt het Kerststad Valkenburg genoemd: vanaf half november tot en met kerst staat de plaats volledig in het teken van kerst en zijn er diverse activiteiten. Er zijn kerstmarkten in de Fluweelengrot en in de Gemeentegrot (hoe cool, onder de grond!), twee keer per week is er een Christmas Parade in het centrum, er zijn zandsculpturen te bezichtigen en je kunt een speciale amusetour doen. Vind alle activiteiten op KerststadValkenburg.nl

Feelgood Market Eindhoven

Dit weekend is in Eindhoven op het op het terrein van het VDMA gebouw een markt vol duurzame, handgemaakte, originele en inspirerende (streek)- producten. Je kunt er workshops volgen, en zelfs gemasseerd worden. Er zijn ook genoeg activiteiten voor kinderen. Kun jij lekker relaxed op het terras genieten van een hapje en een drankje en livemuziek. Kijk voor meer informatie op de site van de Feelgood Market.

Drijvende kerstmarkt Leiden

De kerstmarkt in Leiden duurt maar liefst 13 dagen, van woensdag 16 tot en met woensdag 28 december. Op het water van de Nieuwe Rijn kun je langs de 70 chalets struinen op zoek naar leuke kerstcadeautjes en genieten van een hapje en een drankje. Ook is er een ijsbaan en een nostalgische kermis, dus ook genoeg te doen voor de kleintjes. Meer info vind je op de site van VisitLeiden.

Kerst in Oud Kampen

Tijdens Kerst in Oud Kampen verandert het centrum van dit pittoreske Overijselse hanzestadje in een sprookjesachtig openluchttheater. Door de hele binnenstad vind je optredens met theater, muziek en kun je je heerlijk warmen aan gezellige haardvuurtjes (en iets warms te eten en te drinken, natuurlijk. Kerst in Oud Kampen vind plaats op zaterdag 17 december en zondag 18 december van 16:00 tot 21:00 uur.

Geen kerstmarkt in de buurt? Bezoek dan je lokale tuincentrum om in de kerststemming te komen! Check ook onze andere budgettips voor de feestdagen. Fijn weekend!