Authors

Avatar foto

Angeliek is zelfstandig ondernemer en heeft De Ondernemende Vrouw (www.deondernemendevrouw.nl) opgezet. Ze helpt en coacht ondernemers om meer resultaat uit hun social media te halen.

Anique

Anique is werkzaam als docent verpleegkunde. Voordat ze in het onderwijs aan de slag ging, heeft ze 11 jaar als neonatologie verpleegkundige gewerkt. Op de afdeling neonatologie liggen baby's die extra zorg nodig hebben. Als expert deelt ze graag haar kennis van geboortezorg en haar ervaring als verpleegkundige op Meer Voor Mama’s. Ook is ze zelf moeder van 2 zonen en 2 stiefzonen.

Avatar foto

Ank woont in het oosten van Brabant samen met haar vriend en hun kinderen. Na gewerkt te hebben als copywriter en hoofdredacteur, maakte ze de stap naar het onderwijs als docent schrijfvaardigheid aan een hbo-instelling.

Blogger_Anne-aan-de-Wiel

Anne is getrouwd en mama van 2 jongens (2016 en 2018). Ze woont in een rustige buitenwijk van Dordrecht en gaat er graag op uit met de jongens in de bakfiets. Houdt van het strand, fotograferen en is graag creatief bezig.

Avatar foto

Annemieke woont samen met haar vriend, hond en kind. Voordat ze moeder werd, was ze veel aan het reizen, paardrijden en snowboarden.

Avatar foto

Annika woont samen in Uden. Ze heeft een eigen kindercoachingpraktijk: Hart voor Kindercoaching. Ze coacht kinderen die niet lekker in hun vel zitten en is gespecialiseerd in kinderen die veel piekeren, faalangst hebben, onzeker zijn of verlegen zijn. In haar vrije tijd zingt en reist ze graag.

Avatar foto

Arlette is moeder van twee kinderen (2010 en 2012). Ze is ondernemer en eigenaar van PinCreative. Daar helpt ze ondernemers met het succesvol toepassen van Pinterest in hun bedrijf.

Avatar foto

Brechje is woont samen met haar vriend en kinderen. Overdag werkt ze in de zorg en in haar vrije tijd hobby’t ze als fotografe. En dat allemaal in het gezellige Brabant.

Avatar foto

Bregje woont samen met Etienne en hun zoon Laurens in Maastricht. Ze heeft een eigen tekstbureau, BregjeBoer.nl en haar eigen blog, BregBlogt.nl, waarop ze schrijft alles wat haar bezighoudt in het dagelijks leven. Als ze tijd overheeft brengt ze die graag door met vrienden en familie, het liefst in combinatie met lekker eten.

Avatar foto

Brigitte woont samen met haar vriend en zoontje Max. Ze werkt voor zichzelf als tekstschrijver ​en communicatieadviseur onder de naam Studio Schrap. Ook is zij de founder van Kunstfanaatjes, hét online platform over kinderen​ en kunst.

Avatar foto

Carlien woont samen met haar vriend, dochter (2016) en zoon (2018) in het hoge noorden. Ze werkt in de zorg en heeft daar nog geen moment spijt van gehad.

Avatar foto

Nederlandse, woon- en werkachtig in België. Moeder van Jackson en James, vrouw van Willem. Gek op hardlopen met haar hond Dexter. Ze werkt in de PR en is bezielster van ushermom.com. Reist graag naar de Verenigde Staten en is heimelijk verliefd op Bruce Springsteen.

Avatar foto

Caroline is het gezicht achter BambooBaby, een webshop in wasbare luiers en andere duurzame en herbruikbare producten. Ze is mama van Joël (november 2015) en Jesslynn (september 2017). Tijdens haar eerste zwangerschap heeft ze zich verdiept in het gebruik van wasbare luiers. Met als hoofdreden om zo min mogelijk chemicaliën tegen zijn pure babybilletjes te hebben, maar wasbare luiers bleken nog zoveel meer voordelen te hebben. Nu heeft ze een eigen bedrijf samen met haar team van luierconsulentes.

Avatar foto

Cat is getrouwd en mama van een geadopteerde zoon. Eind 2020 zijn ze een gezin geworden. Ze woont erg landelijk en zoekt van tijd tot tijd de drukkere stad op. In haar vrije tijd geniet ze van haar zoon, reizen en tijd doorbrengen met haar familie, vrienden en twee katten.

Avatar foto

Chantal is getrouwd en mama van twee jongens. Naast een drukke baan vindt ze het leuk om (anekdotes) te schrijven en veel dingen te ondernemen. Begonnen met het schrijven van een boek dat hopelijk over 100 jaar af is.

Avatar foto

Chantala​ heeft​ samen met haar man zes kinderen. Allen borstgevoed​. ​Niet gek dus dat ze een festival organiseerde rondom borstvoeding: Mevrouw Boob – Het Festival. Een feestelijke dag met als centraal thema borstvoeding, naast voeding in de breedste zin van het woord. Een beleving voor Hoofd, Hart en Lijf.

Charlène

Charlène (1992) is moeder van een dochter (2019) en een zoontje (2020). Samen met haar vriend en kinderen woont ze in Nuland. In haar vrije tijd wandelt ze graag en brengt ze graag tijd door met haar gezin, familie en vrienden. Het moederschap is een hele ervaring, je ontdekt een andere kant van jezelf en wordt daarnaast iedere keer verrast door nieuwe (leuke, maar ook minder leuke) dingen.

Claudia de Koning

Claudia is getrouwd, heeft een dochter (2019) en woont met haar gezin in Rotterdam. Ze is erg reislustig en neemt haar gezin graag mee op reis. Ook is ze is inmiddels een babyspullenexpert en heeft ze haar eigen babyspullen advies en prijsvergelijksingssite opgezet; babyspullenvergelijken.nl.

Avatar foto

Daniel is creatief ontwikkelaar en bezig een droom te verwezenlijken. Ook wel bekend als papa Daan. Quote: ‘intuïtie is het antwoord op alles, vertrouw daarop’

Avatar foto

Debby Mendelsohn is psycholoog, moeder van zes kinderen en schrijfster van twee boeken: 'Zindelijk maken is kinderspel' en 'Borstvoeding doe je zo'. Zij helpt ouders bij het helpen zindelijk worden van hun kind via online consulten. Ze geeft ook lezingen over zindelijkheid bij kinderdagverblijven en consultatiebureaus.  Debby werkt aan haar derde boek: 'Huiswerk maken met plezier'.

Avatar foto

Denise woont samen en heeft 2 zoons. Denise is (te) veel online, houdt van fotograferen en volleyballen en is gek op een pyjamadag op z'n tijd.

Blogger_Denise-de-Vos-Koorevaar_150x150

Denise woont samen met haar man en hun zoontje. In het dagelijks leven een bezige bij en lekker ambitieus. Ze heeft een eigen kinderfysiotherapie praktijk in hartje centrum Dordrecht. Ze stimuleert het lokaal speelgoed ruilen en deelt koter hotspots met Kotersenkoffie. Ondernemend dus. Verder houdt ze van dansen, knuffelen met haar katjes en lekker eten.

Avatar foto

Dymphina Jooren (1967) is getrouwd en heeft een volwassen dochter. Dymphina heeft het stokje, van haar functie directeur, van het bedrijf Jooren Scheepsschroeven overgedragen en wijdt zich nu aan het gelukskookboek met o.a. het geven van lezingen.

Esther

Esther is getrouwd en heeft twee zoons en woont in Den Haag. Ze is leerkracht in het basisonderwijs en houdt van leren over het leven én de dood. Met Mijn Gouden Traan geeft ze rouw- en verliesbegeleiding voor kinderen en hun ouders en leerkrachten

Felice

Felice is altijd bezig met verhalen. Ze stimuleert mensen tot het bedenken, vertellen, schrijven en filmen van verhalen. Verhalen en kinderen zijn de twee drijfveren van haar bestaan, die ze samenbrengt op Babyenkind.nl

Floor

Floor woont samen met haar man, zoon en dochter. Na vijf jaar in het buitenland te hebben gewoond is ze teruggekeerd naar Nederland. Ze werkt in Executive Education aan een buitenlands instituut en houdt veel van reizen.

Frouke

Frouke is getrouwd en woont in Brabant samen met haar kinderen. Ze werkt voor de overheid en heeft de slechte gewoonte langer door te werken als dat vooral niet handig is. Ze houdt van bezoekjes aan pretparken en de duinen en van koken, bakken, knutselen en lezen.

Ginny

Ginny houdt van muziek, creatief geneuzel en is getrouwd. Ze heeft 2 dochters, honden, konijnen en een ontelbaar aantal spinnen. Ginny is wars van dingen ‘die zo horen te gaan’. Ze schrijft graag stukjes over het leven met haar twee dames die niet op hun mondje gevallen zijn.

Greetje

Greetje heeft kinderen en woont samen in Eindhoven. Ze werkt als fysio-manueel therapeut en in haar vrije tijd gaat ze graag met haar gezin leuke avontuurlijke dingen doen. Daarnaast houdt ze van schrijven, kleding maken, sporten en stapavondjes met vriendinnen.

Heidi

Heidi is getrouwd, moeder van twee jongens en combineert moederschap met haar leidinggevende baan in de reclamewereld. Ze woont met haar gezin in Noord-Brabant, maar is oorspronkelijk van Belgische nationaliteit. 

Helen

Helen woont in Brabant samen met haar man en kinderen Ze heeft ze een eigen bedrijf waar ze redigeert, teksten corrigeert en SEO/SEA teksten schrijft. Ze houdt van wandelen, kleding maken en spelen met haar kinderen.

hilda van lieshout - kindervoedingscoach

Hilda van Lieshout is gecertificeerd kindervoedingscoach en oprichtster van HILTHY. Ze helpt gezinnen en organisaties zonder poespas, praktisch, en concreet de weg te vinden naar gezondere eetgewoonten en levensstijl. Op Meer Voor Mama’s deelt Hilda als kindervoedingscoach haar expertise. Ze schrijft blogs waarin ze tips en advies geeft over een gezonde toekomst voor kinderen. Hilda woont samen met haar man en twee dochters in Amersfoort. Ze houdt van zo puur mogelijk eten (zowel in restaurants als uit eigen keuken), bezoekt geregeld een museum en is dol op reizen.

Hilde_Dral_Hagenouw

Hilde is eind 20 en het liefst reist ze met haar man naar de meest wilde natuur die ze kan vinden. Daar vindt ze vrijheid, rust en inspiratie om te schrijven over dingen die haar bezig houden. In het schrijven kan ze haar hart luchten over onder andere haar strijd met ongewenste kinderloosheid.

Avatar foto

Hilde woont de helft van de week samen met haar dochter Noa in Rotterdam. Buiten het drukke leven met co-ouderschap werkt ze als financieel medewerkster in de Rotterdamse scheepvaart. Ze houdt van knutselen met haar dochter en samen nieuwe avonturen beleven.

ilse wust blogger kinderslaapcoach

Ilse Wüst-Bekkernens is gecertificeerd kinderslaapcoach voor kinderen van 0 - 4 jaar en eigenaar van Slaap-ze. Als moeder van twee dochters waarvan de jongste een slechte slaper was, heeft ze zelf ervaren hoe waardevol een kinderslaapcoach kan zijn. De wens om zelf kinderen te helpen om weer lekker te gaan slapen en ouders die daardoor uitgerust wakker kunnen worden leidde tot haar keuze om slaapcoach voor kinderen te worden. Ilse biedt verschillende bewezen slaapcoachingsmethoden aan die passen bij het gezin en het kind.

Inge

Inge is getrouwd en heeft drie dochters. Ze woont in een klushuis in de buurt van Rotterdam en is constant met meubels en accessoires aan het schuiven. Inge is interieurstylist en blogt over interieur en styling op ingebruins.com

Iris

Iris woont samen met haar vriend, hun kinderen en hond. Ze heeft een eigen onderneming: Juffrouw Helderder. Waarmee ze mensen helpt die moeite hebben met organiseren, opruimen en het aanbrengen van structuur. In haar vrije tijd is ze graag creatief of bezig in de tuin.

Janine

Janine is moeder van een zoon en twee bonusdochters. Ze werkt als docent op een MBO-school. In haar vrije tijd houdt ze van reizen, zeilen, lekker eten en drinken, uitstapjes maken met de kids, dagje wellness, lezen en veel kletsen. Haar motto is : Geniet, lach en leef!

Jeanique

Jeanique woont samen met haar man en hun zoons in Alkmaar. Ze droomt van een huisje in het bos op een onbewoond eiland. Ze ontwerpt en maakt zelf kleding (onder andere).

Jolanda

Jolanda woont samen en is moeder van twee kinderen. Ze is rouwtherapeut en naast haar werk geniet ze van harp spelen en hardlopen. Ze kletst graag onder het genot van een wijntje. Daarnaast is het dansen in de regen en met de kinderen bloemen plukken ook een favoriete bezigheid.

Juul

Juul woont samen met haar vriend en hun kinderen in de buurt van Eindhoven. Ze werkt voor zichzelf als tekst- en communicatiespecialist. Juul is een echt familiedier, verslindt alles met letters en houdt van schoenen, lekker eten en sinds een aantal jaren ook van stilte​.

Karin

Karin woont in de Randstad, net boven de grote rivieren en is gelukkig getrouwd. Samen hebben ze een zoon (2008) en dochter (2009). Ze is analist medische microbiologie in een ziekenhuislaboratorium. Daarnaast heeft ze een passie voor schrijven, lange wandelingen over het strand of door het bos maken en Pokémon go spelen.

Kim

Kim is trotse mama van dochter Lova (2018). Ze is goudsmid van beroep en werkt hard aan haar eigen bedrijf Youwellery. Kim houdt van reizen, creatief bezig zijn, schrijven en tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Lianne-van-Vliet-Koolwijk

Lianne is getrouwd met Rob en samen hebben ze een zoontje, Sven (2021). Ze is opgeleid als dierenarts, maar heeft zich laten omscholen tot slaapcoach voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Ze startte Hush Little Baby slaapcoaching en heeft inmiddels al veel ouders mogen helpen om uit de donkere tunnel van slaapgebrek te komen. Naast haar eigen onderneming is Lianne geregeld in de sportschool te vinden, houdt ze van reizen en schrijft ze haar eigen fantasy boekenreeks.

Lisette

Lisette is getrouwd en moeder van twee zonen en een dochter. Ze werkt bij een waterbedrijf als adviseur vernieuwing. Ze houdt van knutselen met de kinderen, (stencil art) schilderen, reizen en wandelen. Kan enorm genieten van etentjes met vrienden.

Louisa

Louisa is moeder van twee dochters en een vriendelijke stiefmoeder van twee bonuszoons en een bonusdochter. Samen met haar man heeft ze een onderneming in de thuiszorg. Louisa werkt als fulltime wijkverpleegkundige en haar man doet de rest. Goed geregeld, toch?

Maarten

Maarten is vader van Emma (2008) en Mads (2011). In het dagelijks leven actief als tekstschrijver, singer-songwriter en muziekproducer. Liefhebber van muziek, film, musea, lekker eten en goed beschouwd eigenlijk van alle goede dingen in het leven. Schrijft non-stop, teksten, verhaaltjes, liedjes en een boek. Ziet de wereld graag door de ogen van zijn kinderen.

Blogger_Maartje_150x150

Maartje woont samen met haar dochters, man, honden, konijn en een hamster. Ze houdt van buiten zijn in de natuur. Door de gesprekken van haar dochters te delen wil ze bijdragen aan waardering voor kinderpraat en kindergedachten.

Avatar foto

Dit artikel is afkomstig van MamaLove.nl. Het artikel is geschreven door de redactie van MamaLove in samenwerking met een partner die deskundig is op het gebied van dit onderwerp. MamaLove is er voor alle zwangere vrouwen, (aanstaande) mama’s en papa’s en gezinnen. Het platform met betrouwbare informatie voor gezonde zwangerschappen, gelukkige baby’s en kinderen en zelfverzekerde ouders is eind 2021 overgenomen en samengevoegd met Meer Voor Mama's.

margot-150x150

Margot woont samen met haar vriend en hun zoon (2014). Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.

Marieke

Marieke heeft samen met haar man Jaap een zoon (2007) en een dochter (2010). Ze hebben vijf jaar in Suriname gewoond en wonen nu weer in Nederland. Ze probeert om alle ballen in de lucht te houden: de kinderen, het (klus)huis, sporten, vrienden en familie, muziek, reizen en natuurlijk haar werk als jurist. Ze schrijft haar drukke leventje van zich af met humor en zelfrelativering onder het motto: ‘lachen is herkennen’.

Blogger_Marjolein_1-150x150

Marjolein is de trotse mama van Stijn (2016) en Pim (2020).  Ze vindt haar inspiratie in de alledaagse gebeurtenissen van het dynamische gezinsleven. Naast schrijven geniet ze van zingen in een bandje, bordspelletjes en theetjes met vriendinnen.

Marjolein

Marjolein de Vlaam is mede-oprichter en chef van EkoMenu, een maaltijdbox met gezonde en biologische ingrediënten inclusief lekkere en makkelijke recepten. Marjolein heeft jarenlang in de media gewerkt, startte in 2012 haar bedrijf Wereldeters, om kinderen (en hun ouders) kennis te laten maken met nieuwe smaken en leren gezond en gevarieerd te eten. Ze schreef een kookboek en ontwikkelde een speciale menukaart voor Van der Valk

Marlieke

Marlieke woont samen en is moeder van twee zoons. Ze is geboren en getogen in Enschede en heeft haar eigen onderneming in communicatie, presentatie en coaching. Marlieke ziet overal de ‘verborgen’ verhalen, houdt van presenteren, zingen en schrijven en is gek op nieuwe avonturen.

marloes kruter mamacoach profielfoto

Marloes Krüter is psycholoog en mamacoach. Haar werk in de GGZ gecombineerd met haar eigen mentale uitputting na de bevalling van haar dochter, heeft haar geïnspireerd om te starten met Krüter Coaching | Dé Mamacoach. Op Meer Voor Mama’s deelt Marloes als psycholoog en mamacoach haar expertise. Ze schrijft blogs waarin ze moeders helpt met het creëren van balans waardoor ze meer tijd nemen voor zichzelf, meer energie hebben, rust voelen en vol zelfvertrouwen komen te zitten. Marloes heeft twee universitaire masters in de psychologie afgerond en heeft 8 jaar werkervaring opgedaan in verschillende takken van de geestelijke gezondheidszorg. Ook heeft ze een geaccrediteerde opleiding tot coach gevolgd. Ze is moeder van een dochtertje (2021) en woont met haar gezin in Utrecht.

Melissa Muilwijk Fotografie-0760

Melissa heeft samen met haar man Peter 3 kinderen: Fieke (6), Jule (2) en Imre (voor altijd 4). Ze wonen in Dordrecht en proberen het “normale” leven weer op te pakken na het overlijden van hun zoontje. Ze houdt van wandelen en haken. Melissa is documentair gezinsfotograaf. Mét een missie: meer moeders met hun kind op de foto.

Merel

Merel woont in de randstad, is getrouwd en moeder van twee zoontjes. Ze werkt als zelfstandig tekstschrijver. Ze houdt van koffiedrinken – tegenwoordig vooral in kidsproof cafeetjes – series bingewatchen, maar vooral van gezellig eten en kletsen met familie en vrienden. Af en toe doet ze een poging tot het lezen van een boek.

Michael

Michael is geboren in Rusland, opgegroeid in Israël en woont onder de rook van Rotterdam. Hij is getrouwd en vader van een dochter en een zoon. Hij is aardwetenschapper en werkt voor een groot internationaal ingenieursbureau. Daarnaast schrijft hij af en toe voor verschillende media.

Avatar foto

Chel (Michelle) is getrouwd en heeft twee dochters en een zoon. Ze is administratief medewerker en houdt niet van sporten. Ze droomt ervan om met haar gezin een half jaar te backpacken door Australië en om van schrijven haar werk te maken.

Mirthe

Mirthe is moeder van Sem. Ze is geboren en getogen in een Noord-Hollands dorpje genaamd Andijk en woont daar nog steeds vlakbij. Ze heeft haar eigen bedrijf in social media en marketing. Ze houdt van series kijken, vegetarisch koken, tijd met vrienden en familie doorbrengen en zingen.

Myke

Myke woont samen met haar man en hun dochter en 2 zoons​ in 's-Hertogenbosch. Ze werkt als freelancer tekstschrijver en communicatiespecialist voor verschillende leuke opdrachtgevers. Naast schrijven is ze dol op sporten en reizen.

Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van Meer Voor Mama’s in samenwerking met een partner die deskundig is op het gebied van dit onderwerp. Dit zijn specialisten op het gebied van onder andere gezondheid, opvoeding, veiligheid, ontwikkeling, reizen, voeding en entertainment.

Blogger Rianne

Rianne is getrouwd en moeder van twee dochters (2014 en 2016). Ze woont in een rustig dorp en werkt op een ministerie in het drukke Den Haag. Houdt van reizen, uit eten gaan met familie en vrienden, fotograferen en, sinds ze moeder is, ook erg van slapen.

Robbert

Robbert woont samen met zijn vrouw en hun vier zoons in Brabant. Met een achtergrond in topsport werkt hij nu in de online marketing. Hij houdt van Italiaanse maaltijden en brengt zijn vakanties het liefste door in de bergen of aan het strand.

Sander

Sander de Heer is DJ op NPO Radio 2 en was samen met Floris oprichter van De Papaklas, een informele informatieavond voor aanstaande vaders met veel handige tips, goeie discussies en ervaringsverhalen. Deze is sinds 2022 gestopt .

Blogger Susan

Susan woont in Nijmegen, heeft een zoon en een dochter. Ze heeft een druk maar gezellig leven, houdt van wandelingen maken samen en kan ook heerlijk genieten als ze niets te doen hebben. Ze maakt graag foto's en wil zich ontwikkelen in fotografie.

Suzanne

Suzanne woont samen met haar vriend en kinderen in Assendelft. Ze werkt als cliëntbegeleider in een woonproject voor jongeren met psychische problematiek. In haar vrije tijd is ze veel bezig met haar kinderen en altijd in de weer in en om het huis. Daarnaast heeft ze een paard en fotografeert ze graag.

Avatar foto

Suzanne is getrouwd met Jan en doet administratief werk bij de overheid. Zij wonen in Culemborg in hun eerste koophuis met hun dochter Feyre (2021) geboren met precies 41 weken. Daarnaast hebben zij de zorg voor twee buitenkonijntjes, een poes Pepper en een stevige rode kater Kevin.

Avatar foto

Suzanne woont samen met haar man in Dordrecht. Ze is moeder van een dochtertje en bonusmama van twee lieve jongens. Ze heeft haar eigen onderneming waar ze veel energie en voldoening uit haalt. Daarnaast houdt ze van reizen, dansen en schrijven. Net als elke moeder zoekt ze haar weg in de balans tussen aandacht voor haar gezin, werk en haarzelf.

Tessa

Tessa is getrouwd met Remco, en is moeder van twee kinderen (2015 en 2017). Samen met labradoodle Fien en baardagaam (reptiel) Freek wonen ze in Leeuwarden. Daar werkt Tessa als logopedist op de vroegbehandeling bij kinderen met TOS. Haar werk is haar hobby. Daarnaast houdt Tessa enorm veel van winkelen en lezen.

Valerie

Valerie woont samen en is moeder van een dochter. In het dagelijks leven werkt ze voor de grootste opleider van werkend Nederland en woont ze in het mooie Naarden. Ze houdt van schrijven, fotografie en van uitstapjes maken met haar gezin.

Blogger_Veerle-Wagenaar_150x150

Veerle is de drijvende kracht achter Coaching Veerkracht. Zelf is ze ook hoogsensitief en begeleid tieners die hoogsensitief zijn en graag willen leren hier mee om te gaan. Haar hobby’s zijn; Duiken, reizen (het liefst naar onbekende plekken) maar ze kan ook onwijs genieten van de rust, tijdens het lezen van een goed boek. Voor meer info check haar blogs of www.coachingveerkracht.com