Kidsproof verwarmen: Een radiator in de kinderkamer

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de kinderkamer, maar het is wel onmisbaar voor een fijne temperatuur: een radiator in de kinderkamer. Wist je dat er speciaal voor de kinderkamer zogenaamde lage temperatuurverwarmingen bestaan?...

Leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix

Hoera, kerstvakantie! Een paar weken uitrusten van het jaar en samen leuke dingen doen in de kerstvakantie: zin in! En gezellig samen kerstfilms kijken natuurlijk. Installeer je op de bank met thee, warme choco en wat lekkers. We hebben voor jou alle leuke kerstfilms...

Tips voor een leuke babyshower

De babyshower komt uit de Verenigde Staten waar het er (naar Nederlandse begrippen) nogal groots en meeslepend aan toe kan gaan. Een afgehuurde locatie met een lange gastenlijst, uitnodigingen, hapjes en versieringen op basis van een thema, veel en dure cadeaus voor...

6 x Zoete hapjes voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! En pakjesavond is geen heerlijk avondje zonder zoete lekkernijen. Natuurlijk staan de pepernoten, kruidnootjes en snoepjes op tafel, maar nog leuker is het om ook wat andere zoetigheden te serveren. Deze zes zoete hapjes voor...

5 tips voor kinderkleding voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen. De kinderen zijn waarschijnlijk echt...

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en partners aantrekkelijker maken om verlof op te nemen. Als nieuwe ouder krijg je hierdoor extra tijd om te wennen aan de nieuwe gezinssituatie en krijg je meer ruimte om je werk te combineren met de zorg voor een pasgeboren kind.

Wat is betaald ouderschapsverlof?

Kersverse ouders hebben recht op ouderschapsverlof tot een kind 8 jaar is. Dit is een onbetaald verlof van maximaal 26 werkweken. Vanaf 2 augustus 2022 kun je hiervan 9 weken als betaald ouderschapsverlof opnemen. Deze nieuwe regeling is alleen geldig voor ouders in loondienst. De uitkering die je ontvangt is 70 procent van het dagloon, met een maximum van 232,90 euro.

Je kunt het verlof in één keer achter elkaar opnemen of flexibel. Wanneer je het verlof flexibel opneemt, kun je bijvoorbeeld een aantal uren per dag verdeeld over meerdere weken opnemen. Of een aantal dagen per week verdeeld over meerdere maanden.

Bekijk hieronder de video over betaald ouderschapsverlof:

Waarom deze nieuwe regeling?

Met deze nieuwe regeling rondom het ouderschap hoopt het kabinet het voor vaders en partners, en voor mensen met lagere inkomens aantrekkelijker te maken om ouderschapsverlof op te nemen. De nieuwe regeling moet ook tot meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen leiden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat vrouwen na de geboorte van een kind vaak minder gaan werken dan mannen. Door het ouderschapsverlof met deze nieuwe regeling aantrekkelijker te maken, hoopt het kabinet dat de partner langer voor het pasgeboren kind kan zorgen. Dit moet er op de langere termijn voor zorgen dat vrouwen minder vaak onbetaald werken en juist vaker voor een betaalde baan kiezen.

Hoe werkt het aanvragen?

Aanvragen voor het betaald ouderschapsverlof gaan via het UWV. Werkgevers kunnen vanaf 2 augustus 2022 aanvragen indienen bij het UWV voor de uitkering voor de werknemers die gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit kan wel pas nadat het verlof is opgenomen.

Online aanvragen betaald ouderschapsverlof bij UWV

Betaald ouderschapsverlof voor kinderen die geboren zijn voor 2 augustus 2022

Het betaald ouderschapsverlof geldt ook voor sommige ouders die vóór de invoering van de wet een kind hebben gekregen. Het kind moet bij de invoering van de wet op 2 augustus 2022 jonger dan 1 jaar zijn. Uiteraard moeten ouders op dat moment in loondienst zijn en nog niet het onbetaalde ouderschapsverlof van 26 weken hebben opgenomen. Wanneer dit het geval is, geldt dat alleen betaald ouderschapsverlof kan worden opgenomen in het eerste levensjaar van het kind.

Een voorbeeld
Je bent op 2 augustus 2022 ouder van een kind van 7 maanden. Je bent werkzaam in loondienst en hebt al 16 weken (wettelijk onbetaald) ouderschapsverlof opgenomen. Het maximum is 26 weken, dus je hebt nog 10 weken over. Voordat je kind 1 jaar is, heb je in dit geval nog 5 maanden om 10 weken gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof op te nemen.

Betaald ouderschapsverlof bij adoptie- of pleegouderschap

Ook voor adoptiekinderen of pleegouderschap is het mogelijk om 9 weken betaald ouderschapsverlof krijgen. Dit is mogelijk voor kinderen onder de 8 jaar en geldt alleen voor het eerste jaar na de dag van de feitelijke adoptie of plaatsing.

Andere regelingen rondom de geboorte

Het betaalde ouderschapsverlof komt boven op verschillende andere regelingen rondom de zwangerschap en geboorte. Zo is er natuurlijk zwangerschapsverlof en bevallingsverlof van minstens zestien weken voor zwangere vrouwen. Ook is er geboorte- of partnerverlof, waarbij partners na de bevalling vijf werkdagen volledig doorbetaald verlof krijgen. En dan is er nog aanvullend partnerverlof, waarbij een partner tot zes maanden na de geboorte vijf weken kan opnemen.

regelingen voor kersverse ouders