Baby, Reviews

Review: Baby Shower Glove – veilig douchen met je baby

Je baby in bad doen is één van de eerste dingen die je leert als kersverse ouders. En zeker niet de onbelangrijkste: baby’s horen lekker schoon te zijn en te worden omgeven door een zweem van hun onweerstaanbare eigen babygeur en Zwitsal (althans, dat is mijn persoonlijke voorkeur). Wij waren goed voorbereid op alle badderactiviteiten en de trotse bezitters van een badje en een tummytub met alle toebehoren. Na een tijdje het badje te hebben gebruikt, zijn we de douche eens gaan proberen. Praktischer,\ dachten we en dat was het ook, alleen worden baby’s zo glibberig als ze nat zijn! Daar hebben ze wat op gevonden: de Baby Shower Glove. Ik had ‘m eerder al eens gespot en ik was erg nieuwsgierig of het zou werken. Dus was ik heel blij dat ik ‘m mocht testen voor Meer voor Mama’s.

Veilig douchen met je baby

Douchen met je baby is, behalve heel fijn, ook goed voor de hechting. Daarnaast raakt je kindje alvast gewend aan water. Maar het is wel wat glibberig, een baby op je arm onder de warme douchestraal. Daar heeft een Nederlandse vader iets op bedacht én ontwikkeld: de Baby Shower Glove. Dit is een handige ‘washand’ die je onderarm bedekt en na het natmaken wordt deze ‘stroef’ waardoor je dus meer grip hebt op je natte baby onder de douche. De badstoffen Baby Shower Glove is verkrijgbaar in vier kleuren – een roze bever, beige zeehond, blauwe pinguïn en mintgroene eend. De glove die wij mochten testen heeft een zachtblauwe kleur en de pinguïn heeft een vrolijk gezichtje.

Baby Shower Glove alle versies

Tot zover de specs, de hamvraag is natuurlijk: werkt-ie ook? Het antwoord is ‘ja’. Nadat je de Baby Shower Glove hebt aangetrokken maak je hem eerst helemaal nat onder de douche, iets wat je mooi kunt doen terwijl je partner de baby uitkleedt (douchen met je baby is en blijft een ‘two-man-job’ als je het mij vraagt). Vervolgens neem je je baby op de arm en zie: hij blijkt een stuk minder glibberig waardoor de douchepartij naast een schoon gevoel ook nog eens een zekerder gevoel oplevert.

Glibberige baby vasthouden

De Baby Shower Glove geeft je een goede grip, zodat je je baby beter kunt vasthouden tijdens het douchen. Dat voelt net even iets zekerder als je je baby wil inzepen. Hoewel ik een stuk meer grip had op mijn zoon vanwege mijn gehandschoende onderarm, is mijn lijf en dat van hem nog steeds nat en glad. Dus het blijft goed opletten. Bovendien wordt mijn zoon steeds zwaarder en beweeglijker dus ik denk dat de douchesessies in aantal gaan afnemen en het grote bad interessanter gaat worden. Maar wanneer de situatie het toelaat, gaan zoonlief en ik samen onder de douche en dan gaat de Baby Shower Glove (a.k.a. de vrolijke blauwe pinguïn) zeker mee!

Baby shower glove label

Baby Shower Glove kopen

De Baby Shower Glove is te koop bij diverse babyzaken (o.a. BabyDump) en online via bijvoorbeeld Wehkamp of Bol voor €13,95 per stuk. Ze zijn verkrijgbaar in drie kleuren: een roze nijlpaard, een blauwe pinguïn, de mintgroene zwaan of grijze zeehond.

Doe mee met de actie en maak kans op 1 van de 4 Baby Shower Gloves

Maak kans op een Baby Shower Glove in jouw favoriete kleur! We mogen er maar liefst vier weggeven: van elke versie één! Je kunt kiezen uit de roze bever, de beige zeehond, de blauwe pinguïn en de mintgroene eend. Wil je kans maken op een van de Baby Shower Gloves, laat dan een reactie achter op onze Facebookpagina met jouw favoriete kleur.

Deze winactie loopt van maandag 17 september 2018 tot en met donderdag 20 september 2018 00:00 uur. Vrijdag 21 september maken we de winnaars bekend via Facebook. Houd onze Facebookpagina dus goed in de gaten!

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

4 Reacties

 • Avatar
  Reageer Linda november 30, 2015 at 09:15

  Ik zou graag een roze winnen voor mijn vriendin! Zelf hebben wij er 1 en zeker als je alleen bent is het super handig! Ik denk dat ik haar daar wel blij mee kan maken!

 • Avatar
  Reageer W. Schellekens november 30, 2015 at 09:36

  Ja, dit lijkt me perfect! Het enige waardoor ik niet kan genieten van het douchen met m’n zoon, omdat ik bang ben dat hij van me afglijdt en valt. (De witte zeehond)

 • Avatar
  Reageer Sas van de Velde november 30, 2015 at 17:00

  Heel erg leuk. Ik doe graag mee. Ik zou kiezen voor de beige. Ik ben momenteel 5 maanden zwanger en in april wordt ons eerste kindje geboren, deze leuke en handige glove is dus zeer welkom! Fingers crossed 🙂

 • Avatar
  Reageer Vlijtig Liesje december 1, 2015 at 11:39

  Fijn dat ze goed werken. Ze zien er ook nog eens erg leuk uit vind ik.

 • Plaats een reactie