Baby, Reviews

Review: Baby Shower Glove

Je baby in bad doen is één van de eerste dingen die je leert als kersverse ouders. En zeker niet de onbelangrijkste: baby’s horen lekker schoon te zijn en te worden omgeven door een zweem van hun onweerstaanbare eigen babygeur en Zwitsal (althans, dat is mijn persoonlijke voorkeur 😄). Wij waren goed voorbereid op alle badderactiviteit en de trotse bezitters van een badje en een tummytub met alle toebehoren. Na een tijdje het badje te hebben gebruikt, zijn we de douche eens gaan proberen. Praktischer dachten we en dat was het ook, alleen worden baby’s zo glibberig als ze nat zijn! Enter de Baby Shower Glove. Ik had ‘m eerder al eens gespot en ik was erg nieuwsgierig of het zou werken. Dus was ik heel blij dat ik ‘m mocht testen voor Meer voor Mama’s.

Veilig douchen met je baby

De Baby Shower Glove is een handige ‘washand’ die je onderarm bedekt waardoor deze ‘stroef’ wordt en je dus meer grip hebt op je natte baby onder de douche. De badstoffen Baby Shower Glove is verkrijgbaar in drie kleuren – roze, beige en blauw – en de blauwe die wij mochten testen heeft de vorm van een pinguïn met een vrolijk gezichtje.

Baby Shower Glove

Tot zover de specs, de hamvraag is natuurlijk: werkt-ie ook? Het antwoord is ‘ja’. Nadat je de Baby Shower Glove hebt aangetrokken maak je hem eerst helemaal nat onder de douche, iets wat je mooi kunt doen terwijl je partner de baby uitkleedt (douchen met je baby is en blijft een ‘two-man-job’ als je het mij vraagt). Vervolgens neem je je baby op de arm en zie: hij blijkt een stuk minder glibberig waardoor de douchepartij naast een schoon gevoel ook nog eens een zekerder gevoel oplevert.

Glibberige baby vasthouden

De Baby Shower Glove geeft je een goede grip, maar je moet natuurlijk nog wel zelf je baby vasthouden. Logisch. Ik merkte dat, hoewel ik een stuk meer grip had op mijn zoon vanwege mijn gehandschoende onderarm, mijn lijf en dat van hem nog steeds nat en glad zijn. Bovendien wordt hij steeds zwaarder en beweeglijker dus ik denk dat de douchesessies in aantal gaan afnemen en het grote bad interessanter gaat worden. Maar wanneer de situatie het toelaat, gaan zoonlief en ik samen onder de douche en dan gaat de Baby Shower Glove (a.k.a. de vrolijke blauwe pinguïn) zeker mee!

Baby shower glove label

Baby Shower Glove kopen

De Baby Shower Glove is te koop bij diverse babyzaken (o.a. BabyDump) en online via invented4kids.nl voor €13,95 per stuk. Ze zijn verkrijgbaar in drie kleuren: een roze nijlpaard, een blauwe pinguïn en een beige zeehond.

 

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

4 Reacties

 • Reageer Linda november 30, 2015 at 09:15

  Ik zou graag een roze winnen voor mijn vriendin! Zelf hebben wij er 1 en zeker als je alleen bent is het super handig! Ik denk dat ik haar daar wel blij mee kan maken!

 • Reageer W. Schellekens november 30, 2015 at 09:36

  Ja, dit lijkt me perfect! Het enige waardoor ik niet kan genieten van het douchen met m’n zoon, omdat ik bang ben dat hij van me afglijdt en valt. (De witte zeehond)

 • Reageer Sas van de Velde november 30, 2015 at 17:00

  Heel erg leuk. Ik doe graag mee. Ik zou kiezen voor de beige. Ik ben momenteel 5 maanden zwanger en in april wordt ons eerste kindje geboren, deze leuke en handige glove is dus zeer welkom! Fingers crossed 🙂

 • Reageer Vlijtig Liesje december 1, 2015 at 11:39

  Fijn dat ze goed werken. Ze zien er ook nog eens erg leuk uit vind ik.

 • Plaats een reactie