Kolven: handige tips

Kolven is niet gemakkelijk; het kost je soms veel tijd, pijn en moeite. Deze handige tips kun je gebruiken om het kolven te vergemakkelijken. Kolven is niet leuk Je had je heel erg verheugd op het moment dat je jouw baby voor de eerste keer aan je borst mocht leggen,...

Beweging stimuleren bij een baby: 8 manieren

In het eerste jaar leren baby's het hoofd optillen, rollen, zitten, kruipen, staan en lopen. Spelen is de natuurlijke manier waarop baby's leren. Het is een geweldige manier om je pasgeborene in beweging te krijgen. Beweging stimuleren bij een baby kan op meerdere...

Tips voor de kraamweek

Wanneer je net bent bevallen, komt er een hele hoop op je af. Om optimaal te kunnen genieten van deze kraamweek, hebben we een aantal handige tips voor de kraamweek voor je. Doe er je voordeel mee dus! Gelukkig heb je de eerste dagen na je bevalling recht op een...

De bevalling opwekken: 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen

Slechts 5 procent van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je kindje iets langer op zich laat wachten. Lees in dit artikel over de bevalling opwekken over 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen. Met 42 weken...

Waarom schrijven met de hand nog steeds belangrijk is voor kinderen

Ken je dat gevoel nog? Dat gevoel dat je als kind had als je een nieuwe pen kreeg en in een nieuw schrift ging schrijven? Tegenwoordig zien we steeds minder van dat 'handschriftplezier' bij onze kinderen. Tablets en laptops hebben de rol van pen en papier op veel...

Zouden we al zwanger zijn? Of misschien is de zwangerschap al bijna voldragen? Of zou ons kindje al geboren zijn? Deze vragen houden me vaak bezig. Ik dagdroom er soms over. Antwoorden heb ik helaas nog niet gekregen.

Dit gaat niet om een zwangerschap die ik zelf mag uitdragen of om een zwangerschap gedragen door een draagmoeder. Dit gaat over onze reis naar een gezin, naar een kindje dat we graag de kans op twee liefdevolle ouders bieden. Onze zwangerschap van een kindje dat we gaan adopteren.

Zwanger worden: niet altijd vanzelfsprekend

Waarom willen jullie adopteren? Hebben jullie zelf al kinderen? Of lukt het niet? En, ligt dat dan aan je man of aan jou? Tientallen vragen, misschien wel bijna honderd keer uitgelegd. Dat doen we zelfs graag. Al is het maar om het feit te onderstrepen dat alle ‘geplande’ of ‘onverwachte’ zwangerschappen geen gewone zwangerschappen zijn, maar dat het echte wondertjes zijn. Keer op keer is en blijft het een wonder. Een echt wonder om zwanger te worden, te zijn en te bevallen. Verwacht nou niet dat ik alles romantiseer, dat ik alles ervoor over heb om zwanger te worden of dat ik alles door een roze bril zie. Het lijkt soms een droomplaatje, maar uit ervaring weet ik dat het afzien is: alle hormonen die ongevraagd je lichaam door razen, alle ongemakken die erbij horen en je partner die nergens last van heeft.

Op het moment dat je iets deelt over een uitblijvende zwangerschap of een miskraam, dan verbaast het me vaak hoeveel koppels niet ‘spontaan’ zwanger zijn geworden. Of waarbij er een miskraam was of zelfs meerdere alvorens hun eerste kindje gezond ter wereld kwam.

Adoptie: een lange en spannende reis

Onze reis naar een gezin duurt wat langer dan een gemiddelde zwangerschap. In totaal al meer dan 5 jaar. Hiervan zijn we al ruim 2 jaar bezig om een kindje te adopteren. Dat lijkt vrij lang als je het vergelijkt met een zwangerschap, maar in adoptieland is dit nog maar kort. Toch verwachten we over niet al te lange tijd (vanuit adoptieland gezien) papa en mama te mogen worden van ons eerste kindje.

Begin van dit jaar hebben we de themabijeenkomsten van de Stichting Adoptie Voorzieningen gevolgd. Vervolgens hebben we een gezinsonderzoek van de Raad van Kinderbescherming gehad. Met als uitkomst van het onderzoek een rapport dat inzicht biedt in wie wij als persoon zijn, maar ook in wat voor een soort ouder we verwachten te gaan worden. Het advies dat in het rapport staat is onderdeel van het rapport en vormde voor ons een belangrijk punt. Dit advies geeft namelijk aan of je 1 of 2 kinderen mag adopteren en tot en met welke leeftijd. Erg spannend om dat te bespreken. Dit rapport ligt nu ergens op een bureau, in afwachting van de goedkeuring van de minister. En zodra deze goedkeuring binnen is, slaat ons hart over en zullen we opgelucht en blij zijn. Blij met de beginseltoestemming, blij met het afronden van deze spannende fase, blij om door te morgen naar de volgende halte.

Dromen

En als ik dan op een regenachtige dag uit het raam staar en weg droom, dan reizen mijn gedachten naar een ver land. Een land waar er een kindje ter wereld komt dat een net iets andere start heeft gemaakt dan de meeste kinderen. Een kindje dat meer dan welkom is in ons gezin. Een kindje waarvan wij dolgraag ouders willen worden. Een kindje dat dit lange proces en al deze haltes als sneeuw voor de zon zal laten verdwijnen.

Cat en haar man zitten middenin het adoptieproces. Op MeerVoorMamas.nl schrijft ze over de reis naar hun langverwachte kindje. Cat schrijft onder een pseudoniem.

Lees alle delen van ‘de weg naar adoptie’:

Deel 2: we zijn goedgekeurd!

Deel 3: de kinderkamer inrichten, blauw of roze?

Deel 4: de intake bij het adoptiebureau

Deel 5: Onze wens even pauzeren

Deel 6: Alternatieven voor adoptie

Deel 7: Een plotselinge wending

Deel 8: Wachten op het telefoontje

Deel 9: Spanning bij iedere anonieme beller

Deel 10: Is mijn kinderwens wel groot genoeg?

Deel 11: De feestdagen door zonder kinderen

Deel 12: Een nieuw jaar met hopelijk nieuwe kansen

Deel 13: Adoptiewereld in beweging

Deel 14: Boeken over adoptie

Deel 15: Op zoek naar kracht en energie