Wat hebben we toch een heerlijke nazomer gehad in september! Zelf waren we met het gezin een paar weken op Sardinië, maar hier in Nederland was het net zo zonnig en warm als op het Italiaanse eiland. Ondanks de vakantie was het niet stil op MeerVoorMamas.nl. Deze artikelen trokken de meeste aandacht op MeerVoorMamas.nl afgelopen maand:

1. Mijn zoon heeft Usher

Caroliens zoontje Jackson heeft het Ushersyndroom: hij is doof geboren en zal op den duur ook blind worden. Op MeerVoorMamas.nl vertelt Carolien over het Ushersyndroom en over hun hoop voor de toekomst van Jackson en andere kindjes met Usher. En ze deelt het aandoenlijke filmpje van Jackson waar hij voor het eerst zijn papa en mama kan horen praten met zijn Cochleair Implantaat.

2. Prinses

Beatrix Spierfonds: niet alle dromen komen uit

Joey droomde ervan om te kunnen dansen, fietsen, klimmen en voetballen. Helaas kon hij zijn dromen niet laten uitkomen vanwege zijn spierziekte. In de nieuwe video van het Prinses Beatrix Spierfonds zie je verschillende kinderen die iets doen waar Joey altijd van had gedroomd: gitaar spelen, fietsen, dansen, voetballen. Dan zie je beelden van Joey zelf en wordt duidelijk waarom hij al deze dromen zelf niet kon waarmaken.

3. 3 tips voor het organiseren van werk en gezin

September stond natuurlijk in het teken van de start van het schooljaar. En met het 'back to school' gaan start ook weer de tijd van de strakke planning en de ochtendspits, speelafspraken maken, sporttrainingen en muzieklessen en andere dagelijkse en wekelijkse activiteiten. Tijd om weer scherp te zijn en de agenda goed in de gaten te houden. In dit blog geven we drie tips om je drukke gezinsleven te plannen en hoe je het nog een beetje leuk houdt.

4. Uittip Nijntje Museum

Dit was echt het 4 keer rondrijden voor een parkeerplaats (tip: ga met de trein!) waard, want wat vond ik het leuk in het Nijntje Museum! Gelukkig vond ons zoontje van 2 dat ook, want hij vermaakte zich prima: tanden poetsen in Nijntje's badkamer, rondracen met de kruiwagen in Nijn's tuin, fietsen en de bus 'besturen' op een heus verkeersplein en vooral alles in razendsnel tempo ontdekken. Een superleuk uitje voor jong en oud, want ook voor de ouders is er genoeg te beleven.

5. Review Stokke Flexi Bath

Weinig plek in je badkamer of heb je gewoon geen zin dat een babybadje je prachtige babykamer siert? Dan is het Stokke babybadje wellicht een uitkomst: deze is opvouwbaar namelijk. Say what? Een opvouwbaar badje! Ank testte de Stokke Flexi Bath en schreef wat ze ervan vond en hoe het haar zoontje Teun – die niet stil kan zitten in bad – verging.