Tips wat te doen in de herfstvakantie 2020

Margot - 14-10-2020
herfstvakantie-tips-2020

Met de nieuwe coronamaatregelen moet je de herfstvakantie misschien anders inrichten dan je in de planning had. Een dagje uit kan wel, maar vergt wat meer voorbereiding. En reizen wordt afgeraden, dus we zijn met zijn allen weer meer thuis, net als in het voorjaar. Ondanks de beperkingen kun je er toch een heel fijne tijd van maken samen. Heb je wat inspiratie nodig wat te doen tijdens de herfstvakantie in coronatijd 2020, dan helpen we je graag op weg!


Bioscoop in je woonkamer

Maak van je huiskamer een knusse bioscoopzaal. Verzamel kussens en dekens, of maak het helemaal feest met matrassen op de vloer in de woonkamer. Breng sfeer in de woonkamer door een lichtslinger en steek wat kaarsjes aan. Maak zelf popcorn en kies samen een film die jullie allemaal leuk vinden. De voorstelling kan beginnen! Om de beleving compleet te maken kun je ook nog samen bioscoopkaartjes knutselen en 'verkopen' en echt 'bioscoopje spelen'. 

Bakken

Altijd een goed idee, zelf iets bakken. Of het nou koekjes, muffins, cupcakes, cake of zelfs een taart is: het is leuk om samen te doen en later van te genieten. Maak bijvoorbeeld cupcakes en versier ze in het thema herfst of Halloween. Bak ook wat extra voor die ene buurvrouw of voor een vriendinnetje.

Spelletjesmiddag

Terwijl het lekkers in de oven staat, maak je het in huis gezellig voor een spelletjesmarathon. Kies om de beurt een spel en varieer bijvoorbeeld met bordspellen, ‘actieve’ spelletjes in huis zoals verstoppertje of Twister, games zoals bijvoorbeeld Mario Kart en spellen die je buiten kunt doen. Want waarom zou je alleen in de zomer jeu de boules spelen of Kubb? Daarna lekker binnen weer opwarmen met thee, warme choco en een cupcake of stukje taart natuurlijk!

Naar buiten!

Misschien is de neiging om zo veel mogelijk binnen te zijn, zeker nu het echt kouder is en meer regent. En een middagje film kijken, spelletjes doen of knutselen is in dit seizoen natuurlijk heel fijn. Maar als het even droog is: ga naar buiten! Even bewegen en in de buitenlucht spelen of wandelen is heel gezond en leuk. Al is het maar even een blokje om met fietsje of step. Verzamel je meteen kastanjes, eikels en mooie herfstbladeren. Des te fijner is het om daarna weer op de bank te kruipen met een boek, luisterverhaal of film.

Herfstknutselen

Of ga creatief aan de slag. Met alle schatten die je hebt gevonden tijdens je herfstwandeling kun je thuis aan de slag aan de knutseltafel. Maak bijvoorbeeld een herfsttafel of een herfststukje en presenteer alle herfstitems op een leuke manier. Of maak een leuk herfstknutselwerkje van de kastanjes en bladeren.

Herfstbarbecue

Heb je de barbecue nog niet opgeborgen? Wacht nog maar even dan! Want een herfstbarbecue (of straks: een winterbarbecue) is - ondanks dat je wat meer lagen kleding aan hebt dan in de zomer - heel leuk om te doen. Alleen de voorbereiding al kan al veel pret opleveren, door bijvoorbeeld zelf appelmoes te maken of stoofpeertjes. Maak er een vegetarische barbecue van of kies voor wild om in de herfstsfeer te blijven. Oeh en wat dacht je van gepofte kastanjes? Eet smakelijk!

Geocachen

Sinds dit jaar hebben we het ‘ontdekt’: geocachen. Een soort schatzoeken voor volwassenen, maar ook ontzettend leuk om samen met je kinderen te doen. Je downloadt de app Geocaching op je telefoon en waar ter wereld je ook bent kun je zogenaamde 'caches' vinden. Het zijn meestal kleine buisjes met een logboek die verstopt zijn door andere geocachers. Via de app en de coordinaten speur je dit op en zet je in het logboek je naam en de datum waarop je de cache hebt gevonden. Er bestaan ook caches waar bijvoorbeeld echt iets in zit dat je meeneemt en omruilt voor iets wat jij meebrengt. Uitgebreidere informatie vind je op geocaching.nl

Speeltuinentour

Dit deden wij regelmatig tijdens de eerste ‘intelligente lockdown’ in het voorjaar: op zoek naar leuke speeltuinen. We namen drinken en snacks mee in een tas en hup, op de fiets op zoek naar (voor ons) nieuwe speeltuinen. Of we deden een 'speeltuinenhop': een rondje waar we verschillende speeltuinen aandeden. Ook leuk om daar af te spreken met een vriendje of vriendinnetje van school.

Parcours in huis

Verzamel stoelen, bankjes, kussens, opstapjes en andere obstakels en maak een parcours in huis. Zorg voor wat afwisseling in het parcours zodat je kind moet springen, een beetje klimmen, ergens onder of door moet kruipen en evenwicht moet bewaren. Verbouw je woonkamer voor een keertje en maak een onvergetelijke herinnering.
 

Uitgebreid ontbijten

 


Waarom zouden we alleen met pasen of kerstmis een feestelijk ontbijt maken? Koop ingredienten voor een uitgebreid ontbijt en duik samen de keuken in om croissants te maken, muffins, eitjes, geroosterd brood en fruit en een versgeperste jus ‘d orange. Dek de tafel feestelijk met mooie servetten en kaarsjes en geniet ervan!

Of, helemaal feestelijk: laat een ontbijtje bezorgen door een lokale bakker of eetgelegenheid. Support local business!

Erop uit

Natuurlijk kun je er ook op uit, al is het anders dan normaal. Wil je een dag naar een museum, pretpark, speelgelegenheid of bioscoop, lees dan goed op de betreffende website wat de regels zijn, reserveer online, kom op tijd en vergeet je mondkapjes niet.

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners