Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.
Babykalender
Baby 1 week
Je baby is geboren. Net na de bevalling leven de ouders op een roze wolk. Een moeder kan last hebben van kraamtranen. Lees alles over baby 1 week oud.
Baby 2 weken
De kraamverpleegkundige is weg. Als de baby 2 weken oud is, moeten ouders zich alleen redden met hun baby. Lees hier wat je kunt verwachten.
Baby 3 weken
De baby wordt steeds actiever als je baby 3 weken oud is. De moeder, daarentegen, raakt steeds vermoeider. Lees hier alles wat je kunt verwachten.
Baby 4 weken
Als je baby 4 weken oud is, moet je baby voor de eerste keer naar het consultatiebureau. Lees hier alles wat je kunt verwachten bij een 4 weken oude baby.
Baby 5 weken
Wanneer een baby 5 weken oud is gaat hij of zij voor de eerste keer glimlachen. Lees hier alles wat je kunt verwachten als je baby 5 weken oud is.
Baby 6 weken
De moeder gaat 6 weken na haar bevalling voor nacontrole naar een verloskundige of gynaecoloog. Lees hier alle ontwikkelingen als je baby 6 weken oud is.
Baby 7 weken
De baby heeft steeds minder voedingen per dag nodig en raakt meer ontspannen. Lees hier alles over de ontwikkelingen als je baby 7 weken oud is.
Baby 8 weken
De eerste inentingen bij het consultatiebureau vinden plaats als een baby 8 weken oud is. Lees hier alles over de ontwikkelingen van je 8 weken oude baby.
Baby 9 weken
Als een baby 9 weken oud is dan probeert hij dingen gericht vast te pakken. Lees hier alles over de ontwikkelingen als je baby 9 weken oud is.
Baby 10 weken
Als een baby 10 weken oud is, dan kan hij gericht dingen pakken en in zijn mond stoppen. Lees hier alles over de ontwikkeling van je 10 weken oude baby.
Baby 11 weken
Als je baby 11 weken oud is, maakt hij sprongen in zijn ontwikkeling. Lees hier alles over de sprongen en ontwikkelingen van je 11 weken oude baby.
Baby 12 weken
Als je baby 12 weken oud is, wordt hij steeds socialer. Benieuwd? Lees hier alles over de ontwikkelingen van je kindje als hij 12 weken oud is.
Baby 1 maand
Als een baby 1 maand oud is, moet hij voor de eerste keer naar het consultatiebureau. Lees hier alles wat je kunt verwachten als je baby 1 maand oud is.
Baby 2 maanden
Als je baby 2 maanden oud is, leert hij in razend tempo nieuwe dingen. Lees hier alles over de ontwikkelingen van je baby van 2 maanden oud.
Baby 3 maanden
Als je baby 3 maanden is, wordt hij steeds sterker en kan hij steeds meer. Lees hier alles over de ontwikkelingen van je baby van 3 maanden oud.
Baby 4 maanden
Als een baby 4 maanden oud is, kan de baby gaan huilen om tandjes die eraan komen. Lees hier alles over de ontwikkeling van je 4 maanden oude baby.
Baby 5 maanden
Je baby is volop in beweging. Hij grijpt en rolt continu. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 5 maanden oud is.
Baby 6 maanden
De tijd vliegt! Je baby is alweer een half jaar oud en heeft veel geleerd. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 6 maanden oud is.
Baby 7 maanden
Je baby herkent zijn naam en weet dat er op een actie een reactie volgt. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 7 maanden oud is.
Baby 8 maanden
Een baby van 8 maanden krijgt last van verlatingsangst en eenkennigheid. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 8 maanden oud is.
Baby 9 maanden
De baby beweegt soepeler en sneller. Ook kan je baby kusjes geven. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 9 maanden oud is.
Baby 10 maanden
De baby krijgt een eigen gevoel voor humor en leert het woordje ‘nee’ begrijpen. Lees hier alles over groei en ontwikkelingen als je baby 10 maanden oud is.
Baby 11 maanden
De fijne motoriek van een baby van 11 maanden wordt steeds beter. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 11 maanden oud is.
Baby 12 maanden
Je baby is 1 jaar, de eerste verjaardag. Ben je ook zo apetrots en emotioneel? Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 12 maanden oud is.
Baby 13 maanden
Als een baby 13 maanden is kan hij steeds beter taal begrijpen en zelf praten. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 13 maanden oud is.
Baby 14 maanden
De eerste tekenen van de peuterpuberteit kunnen worden vertoond. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 14 maanden oud is.
Baby 15 maanden
Loopt je kindje al langs meubels? Slaap hij nog goed ’s nachts? Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 15 maanden oud is.
Baby 16 maanden
Een mond vol melktanden die elke dag goed gepoetst moeten worden. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 16 maanden oud is.
Baby 17 maanden
Een baby van 17 maanden is koppig, maar ook heel behulpzaam. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 17 maanden oud is.
Baby 18 maanden
De eerste tekenen van de peuterpuberteit kunnen worden vertoond. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 18 maanden oud is.
Baby 19 maanden
De peuterpuberteit is bij een baby van 19 maanden in volle gang. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 19 maanden oud is.
Baby 20 maanden
Zitten op een kinderstoel en het eten met een lepel gaat steeds beter. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 20 maanden oud is.
Baby 21 maanden
Uitstapjes met zijn moeder maakt een baby van 21 maanden graag. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 21 maanden oud is.
Baby 22 maanden
Je baby voelt zich vrij en zelfstandig, maar kan ook verlegen zijn. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 22 maanden oud is.
Baby 23 maanden
Het duurt niet lang meer of je gaat zijn tweede verjaardag vieren. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 23 maanden oud is.
Baby 24 maanden
De tijd vliegt. De baby is alweer 2 jaar oud. Hij wordt nu een peuter. Lees hier alles over de groei en ontwikkelingen als je baby 24 maanden oud is.
De babykalender in weken en maanden
In onze babykalender vind jij allerlei artikelen die je informatie geven over de eerste periode na de bevalling. De eerste weken en maanden van je kind brengen we hier voor je in beeld. Aan de hand van onze babykalender kun je de ontwikkeling van je kind goed volgen.
De eerste weken na de bevalling
Na de zwangerschap en de bevalling valt er als moeder meestal een last van je schouders. Je baby is geboren en het genieten kan hopelijk beginnen. Het moment dat blijkt dat je kind gezond is en je hem of haar in je handen kunt pakken. Het moment waar je op hebt gewacht als moeder.
De ontwikkelingen van je baby per week
Tot je baby 12 weken oud is, kun je de groei in deze babykalender per week volgen. Dit zijn namelijk belangrijke weken in de ontwikkeling van je kind en veel moeders willen in die eerste weken na de geboorte graag weten wat er met hun kindje gebeurt. De ontwikkeling van je baby gaat heel snel en je zal je elke dag verwonderen om al het nieuws wat je te zien krijgt.
Per week kun je informatie te lezen over alles wat je baby kan en doet. Welke ontwikkelingen vinden per week plaats? Dit wordt uitgebreid beschreven, zodat je daar betrouwbare informatie over hebt. Je kunt dan kijken of je deze beschreven ontwikkeling ook kunt terugzien bij je eigen kind.
De groei van je baby in de eerste 24 maanden
Door de ontwikkelingen en de groei van je baby in deze babykalender te volgen, weet je zeker wat je te wachten staat in de eerste 24 maanden. Dat is heel leuk om te weten. Na de eerste 12 weken houden de ontwikkelingen natuurlijk nog lang niet op. Ook daarna maakt je baby natuurlijk veel belangrijke ontwikkelingen mee. In onze babykalender kun je daarom alle ontwikkelingen blijven volgen totdat je baby 24 maanden is.
Ontwikkeling baby volgen in de babykalender
De ontwikkeling van je baby gaat snel en vindt op meerdere manieren plaatst. In deze babykalender lees je alles over de ontwikkeling per week en per maand. Je vindt hier meer over de fysieke ontwikkeling van je kind. Zoals het moment dat je kind voor de eerste keer gaat lachen. Maar ook het moment dat je kind gaat kruipen of zijn eerste stapjes gaat zetten.
Ook lees je per week van je baby meer over de geestelijke ontwikkeling en de taalontwikkeling van je baby. Lees dus snel verder, zodat je weet wat je kunt verwachten als het gaat om de ontwikkeling van je kind.