Baby, Mama

Het eerste jaar als moeder… in hilarisch herkenbare plaatjes

Moeder (en vader) zijn gaat in het eerste jaar gepaard met veel ondergespuugde shirts, eindeloze wallen onder je ogen, indrukwekkende poepexplosies en een hoop geklungel in het algemeen. Dat ervaarde ook Lucy Scott, Schotse illustrator, toen ze net moeder was geworden. Ze begon deze dagelijkse ‘worstelingen’ te schetsen om ze vast te leggen: dingen waar niemand je iets over vertelt en waar je ook niks over leest in de bladen en de boeken. Ze bracht het eerste jaar als moeder in beeld met hilarisch herkenbare plaatjes.

Het resultaat werd uiteindelijk een bundel met 120 grappige ‘doodles’ en dito onderschriften die op zijn minst een glimlach om je mond toveren van herkenning. Erg leuk als kraamcadeau! Een paar plaatjes wilde ik je niet onthouden:

 

Eerste jaar als moeder - slaapDate night - Eerste jaar als moederNadat Lucy Scott een paar tekeningen had gedeeld met wat moeders uit haar omgeving, kreeg ze veel positieve reacties. Velen konden zich erin herkennen en voelden zich er zelfs minder eenzaam door. Want, heel eerlijk, we maken toch vaak dezelfde dingen mee in het eerste jaar als moeder, al praten we er niet altijd even open over: “Het kan soms best eenzaam zijn en het kan dan heel fijn zijn om verhalen en ervaringen te kunnen delen met anderen om je minder alleen te voelen,” aldus Scott.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij sommige plaatjes hardop moest grinniken…

 

Wat doe je in het eerste jaar als moeder

Kleine overwinningen in het eerste jaar als moeder

Aangemoedigd door de positieve reacties tekende Scott verder en na een jaar ‘mama-zijn’ had ze een behoorlijke collectie. De 120 leukste tekeningen van Scott zijn nu gebundeld in het boek Doodle Diary of A New Mom en is te koop via Amazon.

Doodle Diary of new mom - eerste jaar als moeder

Bron: Huffington Post

 

 

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

Geen reacties

Plaats een reactie